magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mesto sa nechystá povoliť parkovanie na časti chodníkov
@ Aktuálne -> Doprava      Jan 29 2009 - 11:04 GMT
SITA – Mesto sa nechystá povoliť parkovanie na časti chodníkov. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková, mestské zastupiteľstvo poverilo uvoľneného mestského poslanca Jozefa Filipka v priebehu mesiaca vypracovať komplexný materiál pre riešenie parkovania a poplatkov za parkovanie v meste.

„Pracovný tím komunikuje s odborníkmi v oblasti dopravy a aj s jednotlivými mestskými časťami a snaží sa zapracovať aj ich pripomienky a návrhy a zohľadniť aj platnú legislatívu. Značky dovoľujúce parkovanie na chodníku však hromadne osadzovať neplánujeme, zvážime to však, ak to budú požadovať mestské časti. Aj podľa nového zákona parkovanie na chodníku a aj na zeleni sa považuje za jeho porušenie a tak k tomu budeme aj pristupovať,“ uviedla Mihoková. Doložila, že vodiči motorových vozidiel, ktorí nebudú ustanovenie o zákaze parkovania rešpektovať, môže mestská polícia potrestať udelením blokovej pokuty až do výšky 60 €, oznámením priestupku správnemu orgánu alebo dohovorom. Kontrolovať dodržiavanie ustanovenia budú príslušníci PZ SR a mestská polícia.

Podľa vyjadrenia Mihokovej sa v Košiciach zatiaľ platí len za parkovanie na uzavretých parkoviskách zabezpečených rampou. Úhrada za parkovanie bola ku koncu roka 2008 na uzavretých parkoviskách s rampovým systémom jednotná 1,06 € (32 Sk) za každú začatú hodinu. Od januára 2009 sa upravila smerom nadol na jedno euro. Na ostatných verejných miestach označených ako parkovisko sa za parkovanie neplatí.

Mesto má vo vlastníctve samostatné parkovacie plochy s výmerou 316 205 m2, čo predstavuje 13-tisíc parkovacích miest. Ïalšie sú vytvorené na miestnych verejných komunikáciách. Spolu má mesto vo vlastníctve a správe vyše 30 000 parkovacích miest.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]