magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pracovníci USSK budú mať ďalej štvordňový pracovný týždeň
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Apr 24 2009 - 21:40 GMT

(SITA) - Zamestnanci spoločnosť U.S. Steel Košice (USSK) budú mať ďalšie dva mesiace krátený pracovný čas o jeden deň týždenne. Agentúre SITA to v piatok potvrdil hovorca USSK Ján Bača. Dodal, že sa tak deje po vzájomnej dohode s tamojšou reprezentatívnou odborovou organizáciou. Za deň voľna dostanú zamestnanci 60 percent mzdy. Detaily a pravidlá implementácie skráteného týždňa sa zamestnanci dozvedia prostredníctvom interných foriem komunikácie na úrovni závodov a prevádzok.

Skrátený pracovný týždeň zaviedla spoločnosť od 1. februára, vtedy Bača uviedol, že to pomôže zmysluplne znížiť náklady a minimalizovať dopady na rodiny zamestnancov a umožní spoločnosti flexibilne sa prispôsobiť požiadavkám zákazníkov.

Spoločnosť U.S. Steel Košice, s.r.o., vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. V súčasnosti USSK spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel. Ročná kapacita produkcie surového železa predstavuje 4,5 mil. ton. U. S. Steel Košice, s.r.o. spolu so srbskou spoločnosťou U. S. Steel Serbia, d.o.o. tvoria európsku divíziu koncernu U. S. Steel Europe.

Hlavnou činnosťou U. S. Steel Košice je výroba ocele, plochých valcovaných výrobkov z ocele, špirálovo zvarovaných rúr, radiátorov a výroba a rozvod energií.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]