magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V kraji je ohrozených ďalších vyše dvesto pracovných miest
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      May 06 2009 - 17:48 GMT

(SITA) – V Košickom kraji je podľa informácií z úradov práce ohrozených ďalších vyše dvesto pracovných miest. Ako dnes agentúru SITA informoval hovorca košického úradu práce Igor Jakeš, hromadné prepúšťanie ohlásili koncom apríla dve spoločnosti, ktoré si neželajú byť menované a ohrozených je 107 pracovných miest. Ako dôvod uviedli zlú ekonomickú situáciu a platobnú neschopnosť. Riaditeľ úradu práce v Spišskej Novej Vsi Michal Komara dnes informoval, že prevádzku končí spoločnosť ŽP Prako v Prakovciach v okrese Gelnica. Od 28. mája do konca augusta prepustí 103 zamestnancov.

„Sú signály, že situácia na pracovnom trhu v pôsobnosti nášho úradu sa začína pomaly stabilizovať a rušenie pracovných miest je už v apríli miernejšie ako v predchádzajúcich mesiacoch,“ uviedol Komara. Doložil, že spoločnosť SCP Spišská Nová Ves vytvorí v najbližšom čase 40 nových pracovných mies a vznik niekoľko desiatok ďalších pracovných miest v nadchádzajúcich mesiacoch avizujú aj ďalšie spoločnosti.
Nezamestnanosť v Košickom kraji dosiahla v marci 15,3 percenta a je tretia najvyššia na Slovensku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]