magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Po rekonštrukcii trate pri VSS sa zvýši bezpečnosť a rýchlosť
@ Aktuálne -> Doprava      Jun 04 2009 - 15:06 GMT
KOŠICE 4. júna (SITA) – Na rekonštrukcii električkovej trate od mosta VSS smerom na sídlisko Nad jazerom sa pracuje intenzívne už niekoľko týždňov. „Práce prebiehajú podľa plánu, takže do 15 dní by sme mohli obnoviť pôvodnú výpravu električiek na sídlisko Nad jazerom,“ skonštatoval po kontrolnom dni generálny riaditeľ Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michal Tkáč.

Podľa riaditeľa je najdôležitejšie to, že po rekonštrukcii električkovej trate pri VSS sa zvýši bezpečnosť, ale aj rýchlosť. Zároveň sa zníži hlučnosť električiek. To sú najvýznamnejšie zmeny, ktoré sa týkajú cestujúcej verejnosti aj obyvateľov sídliska Nad jazerom.

Rekonštrukcia a modernizácia električkovej trate v úseku Most VSS – OC Branisko na sídlisku Nad jazerom sa začala 11. mája. DPMK modernizuje približne 800 metrov trate v oboch smeroch. Predpokladané náklady na rekonštrukciu by mali byť 1,66 milióna eur, teda približne 50 miliónov korún. Rekonštrukcia je naplánovaná na 40 dní, dovtedy bude trvať aj výluka električkovej dopravy, DPMK zabezpečil náhradnú dopravu.

Ide o úplnú modernizáciu električkovej koľajovej trate s celkovou výmenou koľajového spodku a zvršku s použitím modernizačných prvkov trate. Rekonštrukcia by mala trvať do piatka 19. júna. Za posledných päť rokov ide o najdlhšiu rekonštrukciu električkovej trate. Modernizácia je realizovaná rovnakým spôsobom, ako sa riešia železničné trate, pričom električková doprava namáha trať oveľa menej ako súprava vlaku. DPMK predpokladá, že po modernizácii a rekonštrukcii by mala trať vydržať s pravidelnou údržbou 25 až 30 rokov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]