magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

STAVEBNÍCTVO:Štyri firmy opravia v košickom kraji cesty za 7,2 mil. €
@ Aktuálne -> Doprava      Jun 17 2009 - 14:21 GMT

Cesty v košickom kraji zrekonštruujú firmy Inžinierske služby, a.s., Eurovia - Cesty, a.s. Skanska BS, a.s. a Strabag, s.r.o.
BRATISLAVA 17. júna (SITA) - Štyri stavebné firmy zrekonštruujú v Košickom samosprávnom kraji (KSK) 25 vybraných úsekov ciest druhej a tretej triedy za 7,248 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Práce majú vykonať za päť mesiacov na vozovkách ciest v pôsobnosti Správy ciest KSK. Dodávatelia boli vybraní na základe rokovacieho konania so zverejnením medzi dvoma až troma prijatými ponukami na realizáciu štyroch častí zákazky. Tri zmluvy o rekonštrukcii ciest boli uzatvorené 7. mája a jedna 19. mája tohto roka.

Spoločnosť Inžinierske stavby, a.s. Košice vykoná práce za 3,211 mil. eur, keď predpokladaná cena predstavovala 2,864 mil. eur. Eurovia - Cesty, a.s. Košice získala zákazku za 1,623 mil. eur pri začiatočnej odhadovanej cene 1,462 mil. eur. Skanska BS, a.s. Prievidza uskutoční práce za 1,3 mil. eur, keď predpokladaná hodnota bola 1,165 mil. eur. Strabag, s.r.o. Bratislava zrekonštruuje komunikácie za 1,114 mil. eur pri odhadovanej cene 1,007 mil. eur. Všetky sumy sú uvedené s daňou.

Spoločnosť Inžinierske stavby Košice, a.s. vznikla pod názvom Trať družby v roku 1951, na akciovú spoločnosť sa pretransformovala 1. mája 1992. Eviduje základné imanie 15,367 mil. eur. Predmetom činnosti spoločnosti je komplexná dodávka stavebných objektov a prác v odboroch inžinierskeho, priemyselného a pozemného staviteľstva a vodohospodárskych stavieb. Spoločnosť tvorí správa, štyri závody a organizačné zložky v Maďarsku a v Českej republike. Majoritným, 96,3-percentným akcionárom je od septembra 2004 francúzska spoločnosť Colas SA.

Firma Eurovia - Cesty, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. mája 1992, má základné imanie 14,214 mil. eur. Je členom francúzskej stavebnej skupiny Vinci. Majoritným vlastníkom firmy je francúzska spoločnosť Eurovia S.A. Firma má na Slovensku sedem závodov a riaditeľstvo v Bratislave. Vznikla fúziou podnikov Cestné stavby a.s. Košice a Slov-via a.s. Poprad. Vykonáva dopravné, inžinierske a priemyselné stavby, ako aj sprostredkovateľskú činnosť v stavebníctve, obchode a službách. Vyrába kamenivo v kameňolome a štrkovniach, transportný betón a tiež výrobky z betónu a cementu.

Spoločnosť Skanska BS, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 3. augusta 1994, do začiatku roka 2005 niesla meno Banské stavby, a.s. Disponuje základným imaním 1,66 mil. eur. Skanska BS vykonáva cestné, koľajové, podzemné a ekologické stavby, má závody v Bratislave, Prievidzi a Košiciach. Je členom skupiny Skanska na Slovensku a dcérskou firmou spoločnosti Skanska DS a.s. Brno. Patrí do stavebného a developerského holdingu Skanska CS.

Firma Strabag, s.r.o. je súčasť rakúskeho koncernu Strabag, v Obchodnom registri SR je zapísaná od 10. júna 1991. Eviduje základné imanie 66,39 tis. eur, ktoré vložil rakúsky spoločník Bau Holding Beteiligungs AG, Spittal an der Drau. Strabag zabezpečuje obstarávateľskú činnosť v stavebníctve, ako aj činnosti stavebného dozoru a stavbyvedúceho pri inžinierskych a dopravných stavbách.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]