magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

FLORA OLOMOUC 2009, leto 2009 - Romantická záhrada plná kvetín
@ Obchod -> Výstavy      Jun 19 2009 - 09:48 GMT

V dňoch 20. – 23. augusta sa brány Výstaviska Flora Olomouc otvoria záhradníckej akcii s najdlhšou tradíciou v ČR – letnej etape medzinárodnej výstavy a veľtrhu FLORA OLOMOUC.
Tvorcovia hlavnej expozície v pavilóne A se opäť nechali inšpirovať príťažlivým mottom. Veľká spoločná expozícia kvetín vrcholného leta, ktorú na letnú Floru pripravuje Český záhradkársky sväz, premení priestory najväčšieho olomouckého výstavného pavilónu na „Romantickú záhradu“ s kúzelnými zákutiami plnými georgín, ruží, gladiol, ľalií, balkónoviek i vodných rastlín. Návštevníci pavilonu sa môžu tešiť i na dobré rady v záhradkárskej poradni a posedenie pri cimbale s moravským vínkom.

Voňavú paletu doplnia na galérii pavilónu A kvetinové výtvory najlepších domácích floristov, na ktorých tentokrát čaká súťaž o nejlepšie naaranžovanú historickú nádobu a bylinkový kôš. 
K návštevnicky najpríťažlivejším bude tohoto roku bezosporu patriť prehliadka liečivých, aromatických a koreninových rastlín. Zaujímavými expozíciami, ponukou biokorenia a ďalšími novinkami, ale i odborným poradenstvom, prednáškami, predajom rastlín, osív, literatúry, bylinkových čajov a tinktúr sa na letnej Flore predstaví Združenie pestovateľov a zpracovateľov liečivých, aromatických a koreninových rastlín PELERO CZ.

Zelený rám pestrej kráse letných kvetov vytvorí expozícia okrasných drevín Zväzu škôlkárov ČR v pavilóne E. Novinkou letnej Flory - expozíciou letného ovocia a zeleniny – sa v pavilóne G predstavia členovia Českého záhradkárskeho zväzu. Keďze výstavy Flora Olomouc sú už svojich počiatkov známe spojením kvetín a výtvarného umenia, ani v lete tomu nebude inak. Výstavnú ponuku uzavrie v tomto pavilóne príťažlivá zaujímavost – „Anjeli nad vresovišťom“ - expozícia vresov a tráv doplnená drevenými plastikami olomouckého výtvarníka Jana Naša.

Na letnej Flore Olomouc si prídu na svoje nielen obdivovatelia kvetín, ale tiež zahrádkári, záhradníci a kutilovia. Na voľných plochách výstaviska na nich čaká bohatá nabídka LETNÝCH ZÁHRADNÍCKYCH TRHOV s predajom kvetín, rastlinného materiálu, záhradníckymi pomôckami a hobby potrebami. Pre záujemcov budú zdarma otvorené zbierkové skleníky výstaviska s exotickými zaujímavosťami, botanická záhrada výstaviska a olomouckej Univerzity Palackého a na scéne Samba je pripravený zábavný doprovodný program s hudbou i módnymi prehliadkami.

Brány výstaviska Flora budú otvorené denne od 9 do 18 hodín. Plné vstupné je 100 Kč, zľavnené (pre dôchodcov a študentov) – 80 Kč, deti od 6 do 15 rokov - 40 Kč, rodinné vstupné (2+1 až 4 deti). Zdarma je vstup na výstavu pre deti do 10 rokov v sprievode rodičov a návštevníkov s preukazom ZTP a ZTP – P.

Z¼AVY PRE ZÁJAZDY na letnú kvetinovú Floru.
A ešte dobrá zpráva pre budúcich návštevníkov letnej Flory Olomouc: pri zakúpení min. 20 kusov vstupeniek najneskôr do 8. augusta môžu záujemcovia získať 20% zľavu!
Kontakt pre objednávky vstupeniek: Výstaviště Flora Olomouc, a. s, Wolkerova 17, 771 11, pani Alena Nádvorníková, tel.: 585 726 232, fax: 585 413 370, e-mail: [email protected], www.flora-ol.cz   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]