magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

HUTNÍCTVO: Pracovníci USSK budú v júli pracovať v normálnom režime
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Jun 24 2009 - 14:03 GMT

Hutníci zaviedli o jeden deň skrátený pracovný týždeň od začiatku februára kvôli svetovej hospodárskej kríze
KOŠICE 24. júna (SITA) - Spoločnosť U.S. Steel Košice (USSK) bude v júli pracovať v normálnom režime s neskráteným pracovným časom. Pre agentúru SITA to v stredu uviedol hovorca spoločnosti USSK Ján Bača. "Nemôžem povedať, že ťažké časy sú za nami, avšak chceme našim zákazníkom zabezpečiť čo najlepšiu kvalitu dodávok v dohodnutom čase i v priebehu dovolenkových mesiacov," povedal Bača.

Hutníci zaviedli o jeden deň skrátený pracovný týždeň od začiatku februára kvôli svetovej hospodárskej kríze. Zamestnanci za deň doma dostávajú ako náhradu 60 percent mzdy.
Spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorú vlastní americký oceliarensky koncern U.S. Steel Corporation, je najväčším priemyselným zamestnávateľom na východnom Slovensku. Pracuje tu vyše 12 tis. zamestnancov. Spoločnosť produkuje karosárske plechy pre automobilový priemysel, obalové plechy pre potravinársky priemysel a dynamoplechy pre použitie v elektropriemysle, ako aj a ďalšie výrobky.

Spoločnosť United States Steel Corporation bola jedinou oceliarenskou spoločnosťou medzi ďalšími osemnástimi globálnymi dodávateľmi, ktorí nedávno od firmy Volkswagen získali Ocenenie VW Group 2009. Bača uviedol, že od spustenia novej pozinkovacej linky v Košiciach v roku 2007, dodával U. S. Steel výrobky do závodov firmy Volkswagen v Nemecku a Bratislave. Dodal, že U. S. Steel spoluprácu s VW Group rozširuje, čoho dôkazom je aj budúci obchod s firmou Audi v Nemecku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]