magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

FUTBAL: Košice na úvod v Rakúsku s prehrou, v piatok s Mattersburgom
@ Aktuálne -> Šport      Jun 25 2009 - 13:54 GMT

Futbalisti MFK Košice odohrajú v rámci herného sústredenia v Rakúsku predsa len päť medzinárodných prípravných duelov, v piatok "východniarom" do itinerára "čerstvo" pribudol rakúsky klub SV Mattersburg.
KOŠICE/WINDISCHGARSTEN 25. júna (SITA) - Futbalisti slovenského corgoňligového tímu MFK Košice absolvovali v rámci herného sústredenia v rakúskom Windischgarstene v stredu večer prvý prípravný duel, v ktorom v mestečku Obertraun podľahli Apoelu Nikózia 1:2 (0:0). V drese cyperského šampióna odohral prvý polčas aj slovenský legionár Mário Breška. Bezgólový stav po prvom dejstve zmenil v 57. min talentovaný 18-ročný Juraj Hovančík. Cyperčania však odpovedali dvoma úspešnými zásahmi, o ktoré sa postarali v 65. min Papathanasiou a tri minúty pred koncom duelu Chrisosthomos.

"Stretnutie sa hralo na ťažkom teréne a za stáleho dažďa. Do polčasovej prestávky sme si vypracovali tri veľmi dobré príležitosti - Škutka po Viazankovej akcii mieril vedľa, Bašista bol po rohu v dobrej pozícii pred bránkou, ale nedal a Kuzma išiel sám na brankára, no ten zmaril jeho možnosť. Apoel trafil aj žrď našej bránky. Súper vystriedal na ihrisku viacerých hráčov, my sme naopak odohrali celé stretnutie bez striedania. Napokon sme prehrali, keď Putnocký neudržal strelu spoza šestnástky a Chrisosthomos dokopol loptu do siete," zhodnotil zápas na internetovej stránke košického klubu generálny riaditeľ MFK Jozef Vukušič.

Po neodohratí na utorok 23. júna plánovaného úvodného prípravného duelu Košičanov v rámci rakúskeho pobytu s klubom Interblock ¼ubľana (slovinský tím vôbec nepricestoval) hrozilo, že "východniari" absolvujú iba štyri zápasové konfrontácie. Skutočnosť je však iná. Zverencom trénera Jána Kozáka st. "čerstvo" pribudol súboj s rakúskym klubom najvyššej súťaže SV Mattersburg (v lete do tímu prišiel Tomáš Sedlák z Ružomberka a interes je aj o Juraja Czinegeho z Petržalky, pozn.), ktorý sa uskutoční v piatok 26. júna o 17.30 h. Tímu MFK by už mal na trávniku pomôcť aj Marko Milinkovič. Srbský záložník reprezentoval svoju krajinu na záverečnom turnaji ME "21" vo Švédsku, kde však Srbi nepostúpili zo skupiny, a tak sa vrátil späť.

V rámci sústredenia vo Windischgarstene čakajú na 4. tím tabuľky uplynulej sezóny Corgoň ligy ešte ďalšie tri merania síl: v sobotu 27. 6. proti amatérom rakúskeho klubu Red Bull Salzburg, v pondelok 29. 6. s posledným víťazom Pohára UEFA, ukrajinským Šachťorom Doneck a v utorok 30. 6. na záver bude súperom MFK Košice ruský klub Saturn Moskovská oblasť.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]