magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Poslancovi Drábikovi zanikol mandát, nastupuje náhradník
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jul 30 2009 - 09:02 GMT
KOŠICE 30. júla (SITA) - Poslanci košického mestského zastupiteľstva sa popoludní zídu na mimoriadnom rokovaní. Poslanecký sľub zloží náhradník za mestského poslanca Jozefa Drábika (Smer-SD), ktorého mandát zanikol za právoplatné odsúdenie za trestný čin v roku 2002. V mestskom zastupiteľstve ho má nahradiť Ján Jakubčiak. Drábik bol aj poslancom zastupiteľstva mestskej časti Nad jazerom, kde ho nahradil nezávislý poslanec Róbert Schwarcz. Drábik má uhradiť mestskej časti Nad jazerom a mestskému zastupiteľstvu 11 000 eur, ktoré neoprávnene dostal ako odmeny poslanca.

Mestské zastupiteľstvo bude voliť aj nového člena mestskej rady, za ktorého je navrhovaný starosta mestskej časti Západ Pavol Mutafov.

Ïalším bodom je zmena organizačného poriadku a štruktúry magistrátu. Podľa návrhu sa má referát marketingu a cestovného ruchu pričleniť k oddeleniu strategického rozvoja. Organizačná štruktúra sa má doplniť o nové oddelenie stavebného úradu s referátmi v mestských častiach Staré Mesto, Západ, Dargovských hrdinov, Juh a Šaca a vytvoriť sa má aj referát špeciálneho stavebného úradu pre miestne a účelové komunikácie na oddelení správy komunikácií.

Na programe rokovania sú aj prípravy dvoch cezhraničných projektov, do ktorých sa majú zapojiť Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Ukrajina. Riešiť majú environmentálne záťaže a posilniť územnú súdržnosť.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]