magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Primátor Knapík kontroloval čistotu v Starom Meste
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jul 30 2009 - 13:09 GMT
Foto: Karol Hatala

primátor František Knapík

KOŠICE 30. júla (SITA) – Čistotu a stav verejných priestranstiev, komunikácií a zelene v Starom Meste kontroloval dnes primátor František Knapík. Ako informoval vedúci komunikačného referátu Jaroslav Vrábeľ, primátor upozornil zástupcu DPMK na udržiavanie čistoty v koľajisku električkovej trate pri zastávke MHD Námestie osloboditeľov v smere na Južnú triedu. Navrhol nahradiť zanedbané zábradlie za prístreškom MHD napríklad kvetináčmi so zeleňou a zvážiť možnosť odstrániť veľké travertínové ostrovčeky. Na pravidelnej kontrole v lokalite Námestie osloboditeľov, Senný trh, Mlynská ulica a Mestský park sa zúčastnili aj zástupcovia Správy mestskej zelene, oddelenia správy komunikácií a referátu životného prostredia na magistráte, mestskej polície, Dopravného podniku mesta Košice i spoločnosti Kosit.

Knapík kritizoval stav ståpov verejného osvetlenia, ktoré sú znečistené rôznymi plagátmi. Technický riaditeľ DPMK Peter Dečo ho informoval, že v najbližšom období podnik zabezpečí antiplagátový náter približne 40 ståpov verejného osvetlenia v okolí obchodného domu Dargov a hotela Doubletree by Hilton, na Staničnom námestí a Námestí Maratónu mieru. Primátor bol nespokojný aj s údržbou zelene, komunikácií, verejného osvetlenia a čistoty na niektorých miestach kontrolovanej lokality. V Mestskom parku sa okrem zelene venovali i stavu lavičiek a smetných nádob. Knapík uložil zabezpečiť výmenu smetných nádob v Mestskom parku za estetickejšie.

„Trasa, ktorú sme dnes prešli, je významná pre obyvateľov aj návštevníkov nášho mesta. Celkovo môžem vyjadriť spokojnosť, no s istými výhradami k niektorým menším nedostatkom. V prípadoch, kde ide o súkromné pozemky, vyzveme ich majiteľov, aby zabezpečili nápravu. Tam, kde sme vlastníkmi a správcami my, prijmeme potrebné opatrenia, aby aj v dovolenkovom období bola starostlivosť o verejné priestranstvá a údržba verejnoprospešných zariadení na primeranej úrovni, aby aj táto frekventovaná lokalita bola dobrou vizitkou Košíc,“ zhodnotil situáciu Knapík.

Primátor naposledy kontroloval čistotu v Starom Meste začiatkom júla, v júni kontroloval mestskú časť Sever.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]