magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Filipko informoval o úspešnom zavedení plateného parkovania
@ Aktuálne -> Doprava      Aug 25 2009 - 11:46 GMT

Košickí poslanci žiadali podrobnejšie informácie o parkovacích domoch a o situácii okolo zriadenia mestského vrakoviska. Poslanec Jozef Filipko, ktorý poslancov informoval o zavedení plateného parkovania, požiadal petičný výbor, aby poskytli lehotu dva mesiace na vyhodnotenie nového systému plateného parkovania. Ako uviedol predseda petičného výboru Igor Holéczy, žiadosť akceptovali, no ak dovtedy nedôjde k riešeniu ich požiadaviek, odovzdajú petíciu a budú požadovať, aby ju prerokovalo mestské zastupiteľstvo.

KOŠICE 25. augusta (SITA) – Dlhú diskusiu poslancov na dnešnom rokovaní košického mestského zastupiteľstva vyvolala písomná správa poslanca Jozefa Filipka, povereného výkonom osobitných úloh a činností o čiastkových dosiahnutých výsledkoch v zabezpečovaných oblastiach za obdobie od 10. februára do 31. júla 2009. Filipko informoval predovšetkým o úspešnom zavedení plateného parkovania, ako aj o riešení otázok súvisiacich so zámermi výstavby troch parkovacích domov. Poslanci žiadali podrobnejšie informácie o parkovacích domoch a či parkovací dom pri Steel aréne, ktorý preberá mesto od občianskeho združenia, bude naozaj hotový do konanie majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2011.

Otázky poslancov sa netýkali len parkovania, ale otvorili aj problém chýbajúceho mestského vrakoviska, kam by sa odťahovali autá - vraky, ktoré sú bez značiek a zaberajú miesto na parkovanie. Na túto otázku majú poslanci dostať písomnú odpoveď.

Ako dnes agentúru SITA informoval predseda petičného výboru Igor Holéczy, v pondelok podvečer rokovali s Filipkom. „Informovali sme ho, že v petícii požadujeme zníženie počtu platených hodín za parkovanie zo 72 na 50 týždenne, oproti platbe jedno euro na hodinu navrhujeme zaviesť aj parkovanie na polhodinu napríklad za 70 centov, resp štvrťhodinu s primeraným znížením ceny. Navrhujeme zaviesť okrem rezidentských kariet s vyhradeným parkovaním v hodnote 100 eur aj lacnejší variant – rezidentskú kartu za približne 33 eur, kde by rezident nemal zaručené parkovanie priamo pri dome. Okrem toho chceme, aby manželia, ak vlastnia dve autá, mohli získať rezidentskú kartu aj pre druhé auto,“ informoval Holéczy.

Ako uviedol Holéczy, Filipko požiadal poslancov, aby počkali dva mesiace, po ktorých mesto vyhodnotí skúsenosti so systémom plateného parkovania v košickom Starom Meste. Filipko ďalej informoval, že už pripravujú aj druhú zónu plateného parkovania v ďalších častiach mesta. „To sme akceptovali s tým, že dovtedy budeme zbierať podpisy pod petíciu, ktorých chceme získať najmenej dvetisíc, pričom už teraz máme do tisíc podpisov,“ povedal Holéczy. Doložil, že ak po tomto termíne nebude mesto reagovať, odovzdajú petíciu magistrátu a budú požadovať, aby sa ňou zaoberalo mestské zastupiteľstvo.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]