magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Začiatok školského roka nespôsobil problémy v doprave
@ Aktuálne -> Doprava      Sep 02 2009 - 13:36 GMT

Začiatok školského režimu v košickej mestskej hromadnej doprave (MHD) dopadol dobre. Dopravný podnik vypravil ráno 158 autobusov, 14 trolejbusov a 51 električiek. Jazdiť začali aj školské autobusy.
KOŠICE 2. septembra (SITA) – V košickej mestskej hromadnej doprave platí oddnes takzvaný školský režim. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) podľa vyjadrenia marketingovej konzultantky Moniky Murovej dnes ráno vypravil do ulíc 14 trolejbusov a 51 električiek, čo je o šesť viac, ako jazdilo počas prázdnin. Autobusov jazdilo ráno o 13 viac ako počas leta, na cestách tak bolo dohromady 158 autobusov. Dopravný podnik uskutočnil kontrolný deň a monitoroval situáciu v rannej dopravnej špičke.

„Prázdniny sa skončili, a to znamená, že autobusy, električky a trolejbusy premávajú oddnes v Košiciach v plnej výprave. Rovnako začínajú premávať školské autobusy, ktoré zvyšujú bezpečnosť cestovania detí do škôl a autobus pre hendikepované deti,“ skonštatoval generálny riaditeľ košického dopravného podniku Michal Tkáč. Kontrola počas rannej špičky dopadla podľa generálneho riaditeľa dobre.

Ako uviedla Murová, rannú dopravu čiastočne ovplyvnili zápchy, ktoré vznikli napr. pre rekonštrukciu cesty na moste pri VSS a na Triede SNP, menšia zápcha vznikla pred ôsmou aj na výjazde zo Sídliska ahanovce. „Mierne sa zdržali autobusy zo sídliska, ale aby meškanie nenarastalo, presmerovali sme ich cez obec ahanovce,“ povedal Michal Dekánek, riaditeľ úseku riadenia dopravy košického dopravného podniku.

Napriek tomu, že počas dnešného rána cestoval košickou mestskou hromadnou dopravou väčší počet ľudí ako obvykle, na kontrolovaných sídliskách dopravný podnik nezaznamenal preťaženosť spojov. „Výnimkou bol jeden spoj linky č. 10 na ahanovciach, ale krátko po ňom nasledoval ďalší autobus v smere na Palackého, takže cestujúci nemuseli čakať,“ dodal Dekánek.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]