magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Viceprimátor Čečko reaguje na zámer zlacnenia parkovného
@ Aktuálne -> Doprava      Sep 10 2009 - 08:47 GMT

Poslanci košického mestského zastupiteľstva za SDKÚ-DS požadujú zníženie hodinového parkovného na polovicu - na 50 centov, a zavedenie polhodinového parkovného. Viceprimátor Čečko ich kritizuje, že nepripomienkovali systém, keď mohli a nepredniesli vlastné návrhy. Zaráža ho spôsob komunikácie koaličného partnera, preferuje diskusiu na pracovných stretnutiach pred mediálnou prezentáciou odlišných názorov.
KOŠICE 9. septembra (SITA) – Poslanci košického mestského zastupiteľstva za SDKÚ-DS požadujú zníženie hodinového parkovného v širšom historickom centre Košíc na polovicu - na 50 centov, a zavedenie polhodinového parkovného. Žiadajú aj zníženie poplatkov za rezidentské parkovacie karty. Parkovanie cez víkend má byť podľa nich zadarmo. Presadiť to chcú prostredníctvom mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva. Informovali o tom dnes dopoludnia predseda koordinačného výboru SDKÚ-DS a viceprimátor Marek Vargovčák a mestský poslanec Igor Jutka.

„Nový systém parkovania je zlý, neúnosný a situácia s parkovaním je kritická. Na jednej strane je v širšom historickom centre mesta veľa voľných parkovacích miest a na strane druhej, ľudia sa sťažujú, že v obytných zónach parkuje cez deň oveľa viac áut ako do zavedenia systému plateného parkovania. Systém je nevyvážený pre motoristov aj pre rezidentov,“ povedal Jutka.

„Počas tvorby nového systému parkovania boli naši kolegovia podrobne informovaní a kedykoľvek mali možnosť návrh systému pripomienkovať, predkladať svoje vlastné návrhy a aktívne participovať na jeho tvorbe. Dodnes nám však od nášho partnera neboli doručené žiadne z pripomienok a návrhov, prezentovaných na dnešnej tlačovej konferencii, a o to viac nás spôsob komunikácie partnera zaráža,“ vyhlásil námestník primátora Mikuláš Čečko z KDH. Doložil, že všetky konštruktívne návrhy verejnosti vítajú, preferujú však diskusiu na pracovných stretnutiach pred mediálnou prezentáciou. „Nesúhlasíme v mnohých prípadoch s názormi našich partnerov, ktorí navyše niektorými návrhmi vykopávajú otvorené dvere,“ povedal Čečko a podčiarkol, že na nový systém parkovania zaznamenali mnoho pozitívnych reakcií verejnosti. Zdôraznil, že verejne deklarovali, že nový systém parkovania vyhodnotia po približne dvoch mesiacoch prevádzky. "Všetky pripomienky zanalyzujeme a návrhy vylepšujúce systém môžu byť zapracované a uvedené do praxe ešte v priebehu tohto roka," dodal Čečko.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]