magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KOŠICE: Na východnom Slovensku vyrastú nové voľnočasové zóny
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Sep 14 2009 - 12:55 GMT

Nadačný fond skupiny Východoslovenská energetika spravovaný Karpatskou nadáciou prerozdelí 50 000 €. Grant na jeden projekt rekonštrukcie voľnočasovej zóny, alebo detského ihriska je maximálne 6 600 €. Žiadosti treba predkladať do 30. novembra.
KOŠICE 14. septembra (SITA) – Karpatská nadácia v spolupráci s Východoslovenskou energetikou, a. s., Košice dnes vyhlásila grantový program Voľnočasové zóny, ktorým podporí budovanie a rekonštrukciu zón voľného času a oddychových priestranstiev pre deti a mládež. Ako dnes agentúru SITA informoval programový koordinátor Rastislav Král, o grant v maximálnej výške 6 600 € sa do 30. novembra môžu uchádzať mimovládne organizácie, miestne samosprávy, školské a predškolské zariadenia z východného Slovenska.

Poslaním programu je podporiť výstavbu nových, zaujímavých, estetických voľnočasových priestranstiev, alebo rekonštrukciu nevyhovujúcich zón, ktoré budú prístupné všetkým záujemcom z okolia a prispejú ku kvalitnejšiemu tráveniu voľného času detí a mládeže. Program ponúka možnosť získať prostriedky na vybudovanie detských ihrísk, športových ihrísk, lezeckých stien či rôznych oddychových zón.

„Existencia kvalitných voľnočasových zón je jedným z indikátorov kvality života. Karpatskej nadácii záleží na tom, aby sa na východoslovenskom vidieku a v mestách žilo dobre a preto otvárame grantové programy zamerané na zlepšovanie kvality prostredia a priestranstiev určených na voľný čas. Komunity z východného Slovenska, ktoré sa do programu zapoja, majú možnosť získať chýbajúce prostriedky na vybudovanie ihriska či oddychovej zóny, ktorú v komunite potrebujú,“ povedala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

„Záujem o náš grantový program zameraný na budovanie detských ihrísk v uplynulých troch rokoch potvrdzuje nedostatok priestoru pre zmysluplné trávenie voľného času detí a mládeže v našom regióne. Preto pokračujeme v podpore rozvoja takýchto miest. Tento rok chceme svoj záber rozšíriť aj na podporu výstavby ďalších voľnočasových zón a takto prispieť ku skvalitneniu života v našich obciach a mestách,“ dodáva Norbert Schürmann, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Východoslovenskej energetiky.

Podrobnejšie informácie poskytne - programová koordinátorka projektu, Mária Biľová, Karpatská nadácia, tel.: 0907 027 833, e-mail: [email protected].   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]