magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mesto očakáva investície za miliardu a tritisíc miest
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Oct 19 2009 - 14:49 GMT
KOŠICE 19. októbra (SITA) - Vedenie mesta Košice očakáva prílev investícií v objeme približne jedna miliarda eur a vznik okolo tritisíc pracovných príležitostí. Uviedol to dnes na tlačovej besede primátor Košíc František Knapík pri príležitosti konania prvej medzinárodnej investičnej konferencie, ktorá bude vo štvrtok. Konferencia, na ktorej sa má zúčastniť okolo 120 zástupcov investorov, bude slúžiť na prezentáciu investičných príležitostí v Košiciach a podmienok, ktoré investorom vytvára mesto a súčasne aj na výmenu poznatkov a skúseností medzi potenciálnymi a už etablovanými investormi.

Ako uviedol riaditeľ košického magistrátu a vedúci pracovnej skupiny pre investície Marek Kolarčík, tohto roku boli v meste ukončené alebo sú tesne pred dokončením investície za približne 80 miliónov eur. „V nasledujúcom období mesto predpokladá realizáciu približne desiatich projektov v objeme okolo 400 miliónov eur s potenciálom vytvorenia tisíc pracovných príležitostí,“ informoval Kolarčík.

Ako uviedol hlavný architekt mesta Martin Drahovský, v územnom pláne mesta je pripravených pre investorov okolo 200 hektárov pozemkov na výstavbu objektov občianskej vybavenosti, napríklad polyfunkčná zóna ahanovce – Magnezitárska a Americká trieda, za Hornádom, na Terase, kasárne Malinovského v centre mesta, za nemocnicou na Ipeľskej, či na Všešportovom areáli. „V priemyselných parkoch Pereš, Bočiar – Interport a Šaca je k dispozícii ďalších vyše 600 hektárov. Na približne dvesto hektároch možno realizovať bytovú výstavbu – ide o lokality ahanovce, Girbeš, Heringeš a Krásna. Tridsať hektárov v lokalite Anička je určených pre rozvoj rekreačných aktivít,“ uviedol Drahovský.

Ako informoval Kolarčík, samospráva má informácie o príprave ďalších perspektívnych investícií v objeme vyše pol miliardy eur, ktoré môžu podľa odhadov priniesť viac ako dvetisíc pracovných miest. Doložil, že okrem konferencie mesto prezentuje investičné príležitosti aj na medzinárodných veľtrhoch. „Začiatkom októbra sme sa prezentovali v Mníchove, v novembri a v marci bude prezentácia na veľtrhoch v Cannes."   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]