magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na križovatke Komenského-Watsonova obmedzia premávku
@ Aktuálne -> Doprava      Nov 06 2009 - 09:49 GMT
Križovatka Komenského, Hlinkovej a Watsonovej ulice

KOŠICE 6. novembra (SITA) – Rekonštruovať cestno-koľajový prejazd ulíc Hlinkova-Watsonova-Komenského v Košiciach začne v nedeľu 8. novembra Dopravný podnik mesta Košice. Rekonštrukčné práce potrvajú do stredy 11. novembra. Ako agentúru SITA informovala marketingová konzultantka dopravného podniku Monika Murová, pôjde o komplexnú rekonštrukciu a modernizáciu jedného z najnamáhanejších úsekov v dåžke 20 a šírke šesť metrov.
„Vzhľadom na rozsah rekonštrukčných prác budú v lokalite aj dopravné obmedzenia. Motoristov a cestujúcu verejnosť prosíme o zhovievavosť. Električkové linky 2, 4, 9 a R3 budú skrátené po Námestie Maratónu mieru a ďalej bude premávať náhradná autobusová doprava. Nástupište autobusov bude na konci Hlavnej ulice v blízkosti konečnej zastávky električiek. Autobusy zastavia na električkových zastávkach Poliklinika Sever, Krajský úrad a Havlíčkova,“ informovala Murová.

„Rekonštrukciou sa zvýši bezpečnosť a aj komfort pri prejazde. V danom úseku je v súčasnosti mnoho výtlkov, ktoré znepríjemňujú prejazd áut aj našich električiek. Opravy menšieho rozsahu, ktoré sme po zime pravidelne v tomto úseku robili, už nepostačovali. Celková investícia takmer 59 tisíc eur pomôže upraviť prejazd nielen pre motoristov, ale aj pre cyklistov,“ povedal generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

Meniť budú koľajový spodok a zvršok, pričom sa použije konštrukcia, ktorá umožní zvýšené zaťaženie pri prejazde ťažkých motorových vozidiel. „DPMK použije moderné materiály a technológie. Požadovali sme záruku kvality zmodernizovanej trate na päť rokov, ale práve vďaka kvalite materiálu a technológií očakávame, že daný úsek bude s bežnou údržbou fungovať bez problémov dvakrát toľko, teda 10 rokov,“ uviedol predseda predstavenstva DPMK Igor Jutka.

Rekonštruovať bude spoločnosť GETRA, a. s. Košice, ktorá vyhrala vo verejnej súťaži DPMK s najnižšou ponúknutou cenou spomedzi troch firiem. DPMK vyhlásil súťaž prostredníctvom internetovej elektronickej aukcie.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]