magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mesto chce v súťaži vybrať prevádzkovateľa ihriska Anička
@ Aktuálne -> Verejná správa      Nov 27 2009 - 12:04 GMT
KOŠICE 27. novembra (SITA) – Magistrát navrhuje, aby mesto Košice dlhodobo prenajalo areál detského ihriska Anička novému prevádzkovateľovi. Ten by ho mal súkromnými investíciami zatraktívniť o športovo-rekreačné aktivity pre širokú verejnosť. Ako informoval vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ, radnica odporúča výber nového nájomcu areálu vo vlastníctve mesta formou obchodnej verejnej súťaže. „Tento návrh spolu s nájomnými podmienkami má v decembri prerokovať mestská rada a následne má definitívne rozhodnúť mestské zastupiteľstvo. Doterajší 15-ročný nájomný vzťah so súčasným prevádzkovateľom areálu sa končí k 31. decembru,“ povedal Vrábeľ.

„Chceme, aby aj nový nájomca naďalej využíval areál detského ihriska Anička na športovo-rekreačné účely, no požadujeme, aby areál vlastnými investíciami zveľadil a zatraktívnil pre obyvateľov i návštevníkov nášho mesta a pre rodiny, ktoré so svojimi deťmi hľadajú aktívny oddych v príjemnom zelenom prostredí obľúbenej rekreačnej lokality. Zároveň však očakávame, že cenou vstupného ostane areál aj naďalej dostupný pre širokú verejnosť,“ uviedol viceprimátor Mikuláš Čečko.

„Máme záujem, aby existujúce golfové ihrisko prevádzkoval nový nájomca, pričom na rozdiel od doterajšej sezónnej prevádzky preferujeme celoročné využitie areálu. Ten je síce udržiavaný, avšak detské ihrisko v súčasnosti nespåňa požiadavky európskych noriem. To sa má zmeniť práve vďaka súkromným investíciám nového prevádzkovateľa, ktorý by si ich mohol odrátať z nájomného. To je náš návrh, o všetkom rozhodne mestské zastupiteľstvo,“ doplnil Čečko.

Oplotený areál detského ihriska Anička dnes pozostáva z bufetu, vrátnice, golfového ihriska a pieskovísk, pričom v objekte vykonali už viacero vonkajších úprav, ako vodovodnú a kanalizačnú prípojku, chodníky, kryté aj nekryté plochy, oplotenie a osadili detské preliezačky. Areál by mohol mať nového nájomcu začiatkom budúceho roka.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]