magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dominikáni chcú stavať pri kostole hotel
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Feb 16 2010 - 14:35 GMT
Dominikánske námestie. Potraviny by mali padnú za obe hotelu. Foto: Judita Èermáková

Dominikáni už dlhšie plánujú výstavbu hotela. Pamiatkari súhlasili a podmienkami, zámer podporuje i Staré Mesto. Stavebný úrad však konanie zastavil najmä kvôli nedoriešenej doprave.
KOŠICE. Moderný nadštandardný hotel by mal vyrásť na Dominikánskom námestí, v oblasti plateného parkoviska pri najstaršom košickom kostole z 13. storočia, ktoré vlastní Dominikánsky konvent. Na ploche takmer 3 000 m2 plánujú komplex so 79 izbami, lobby plochou s recepciou, kaviarňou, reštauráciou, malým wellness centrom a spoločenskými priestormi. Zámeru prekáža budova potravín, ktorá by sa mala zbúrať, kultúrne centrum Veritas zostane.

Najvhodnejší by bol park
Kedysi sa na pozemku rozprestierala kláštorná záhrada, približne na mieste potravín stálo domoradie. Pamiatkari so zámerom súhlasili, aj keď za najvhodnejšie by považovali obnovenie parkovej úpravy.

čítaj celý článok   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]