magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rokovanie primátorov krajských miest v Žiline
@ Aktuálne -> Verejná správa      Nov 28 2002 - 10:48 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) – Primátor Zdenko Trebuľa sa v utorok zúčastnil na rokovaní primátorov krajských miest K 8 v Žiline, hosťom ktorého bol aj prezident republiky Rudolf Schuster. Hlavnými bodmi programu boli transformácia vodární a kanalizácií, prechod kompetencií zo štátnej správy na samosprávu v oblasti školstva, sociálnych vecí a stavebných úradov a štátny rozpočet v nadväznosti na kapitolu samosprávy.

„Osmička krajských primátorov vyzvala vládu k jasnému a včasnému zabezpečeniu prechodu majetku miest. V tejto súvislosti sme vyslovili nespokojnosť s procesom prechodu kompetencií zo štátnej správy na samosprávu v oblasti školstva, ale aj s pripravovaným prechodom stavebného poriadku. Považujeme ho totiž za organizačne a finančne nedostatočne pripravený. Vládu sme vyzvali aj k rýchlemu konaniu v súvislosti s reformou daňového systému,“ zhrnul stretnutie v Žiline primátor Košíc Zdenko Trebuľa.

Neformálne združenie primátorov krajských miest K 8 je stavovskou organizáciou, v práci ktorej rezonovali komunálne problémy a záujmy občanov. Všetci primátori K 8 sa bez ohľadu na politické nominácie dokázali zjednotiť na postupoch, v prospech občanov.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu mesta Košce   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]