magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

MMM 2010 v znamení mnohých čísel
@ Aktuálne -> Šport      Mar 24 2010 - 14:07 GMT

Niekoľko významných čísel ovplyvní prípravu a priebeh 87. ročníka Medzinárodného maratónu mieru, ktorý bude odštartovaný v nedeľu 3. októbra 2010.

6 hodín
- to je nový časový limit pre zdolanie maratónskej trate v Košiciach. Organizátori tak postupne sledujú celosvetový trend, ktorý umožňuje maratón absolvovať čoraz väčšiemu počtu športovcov. Doterajší päťhodinový limit bol ustanovený v roku 2000. Rok 2010 je teda z tohto hľadiska ďalším zaujímavým medzníkom.

9-ta hodina ranná zase znamená zmenu času, v ktorom zaznie štartový výstrel. Súvisí to samozrejme s novým časovým limitom a nutnosťou preteky ukončiť ešte pred začiatkom podvečernej dopravnej špičky. Pre inú špičku, tú atletickú, by to zas malo znamenať prijateľnejšie klimatické podmienky, keďže v posledných rokoch sme v čase finišu víťazov zaznamenali ortuť teplomera i nad hodnotou 20° C.

30 rokov uplynie od prvého štartu žien na trati Medzinárodného maratónu mieru. To že počet víťaziek je výrazne nižší má na svedomí aj Christa Vahlensieckova z Nemecka, ktorá tu zvíťazila celkovo 5-krát. Práve jej meno ponesie juniorská štafeta 42 x 1 km v programe "Po stopách maratónskych legiend".

50 rokov prinesie október 2010 od momentu odhalenia Sochy maratónca, ktorá sa za ten čas stala jedným z najoriginálnejších symbolov maratónu v Košiciach. Dielo akademického sochára Arpáda Račka je unikátnym o to viac, že pod nim nájdeme mená všetkých doterajších víťazov.

4 x 1/4 maratón bude podľa odhadu organizátorov tou súčasťou maratónskeho programu, ktorá pritiahne k zápoleniu na trati MMM najviac nových mien.

30. apríl je naopak termínom, do ktorého sa dá na Medzinárodný maratón mieru registrovať za zvýhodnené štartovné 30 EUR. Účastníci zaň okrem práva štartu získajú i celý rad cenných suvenírov v dizajne nového loga MMM 2010.

Jedno číslo spoznáme až 3. októbra. Organizátori veria, že bude vyššie než 5.074, čo by znamenalo prekonanie vlaňajšieho rekordu v počte účastníkov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]