magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Staré Mesto už obstaráva elektronicky - TLAČOVÁ SPRÁVA
@ Aktuálne -> Verejná správa      Mar 29 2010 - 10:27 GMT
Medzi najdôležitejšie tohoročné investície mestskej časti Košice-Staré Mesto patrilo zakúpenie softvéru na systém elektronického verejného obstarávania, ktorým už stihol prebehnúť výber prvých dodávateľov.
Hlavný dôvod, ktorý viedol k tejto investícii bolo stransparentnenie výberu dodávateľov jednotlivých tovarov alebo služieb pre mestskú časť. Zakúpenie a spojazdnenie systému elektronického obstarávania stálo staromestskú kasu 11 900 eur, čiže po starom takmer tristošesťdesiat tisíc korún. Prostriedky boli ušetrené z predchádzajúceho rozpočtového obdobia, presnejšie z položky odmien starostu.

Mestská časť Košice-Staré Mesto spustila tento softvér pred necelým mesiacom. Za ten čas už zrealizovala 3 elektronické verejné súťaže. Vybrala tak dodávateľa napríklad na bezpečnostný projekt, účtovného auditu na rok 2010 a interiérové svietidlá.

Systém elektronického obstarávania tlačí ceny dodávok tovarov a služieb smerom nadol, a naopak, ak ide o predaj zo strany mestskej časti, cenové ponuky stúpajú na čo najvyššiu úroveň.

Transparentnosť takéhoto obchodovania má pre občanov azda najväčší význam, a to v racionalizácii nakladania s finančnými prostriedkami daňových poplatníkov. "Elektornické obstarávanie považujem za jeden z najúčinnejších nástrojov na znižovanie našich nákladov, ktorý by nám mohol aspoň z časti kompenzovať krátenie príspevku z Mesta Košice z dôvodu hospodárskej krízy. Navyše tento systém otvára, popri transparentnosti a možnosti zapojenia neobmedzeného počtu podnikateľských subjektov, a tým i znižovaniu korupčného priestoru, oveľa širšie možnosti pre verejnú kontrolu našej činnosti" povedal starosta ¼ubomír Grega.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]