magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V diskusii o hlavnom meste kultúry padali obvinenia bez dôkazov
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Apr 09 2010 - 11:36 GMT
O kultúre nekultúrne. Tak vyzeralo prvé košické kultúrne fórum s témou Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013.
KOŠICE. Zorganizovalo ho v stredu podvečer občianske združenie Res Cassovia a Staromestské divadlo. Kto však čakal v zaplnenom Bábkovom divadle konštruktívnu debatu, ostal sklamaný. Dve hodiny vyplnila kritika a obvinenia bez dôkazov.

Stretnutie malo síce titul verejné, ale k mikrofónu sa dostali prevažne predstavitelia z rôznych kultúrnych inštitúcií, občianskych združení a mestskí poslanci.

Podľa jednej z organizátoriek, mestskej poslankyne a šéfke združenia Staromestské divadlo ¼uby Blaškovičovej (nezávislá), k zvolaniu fóra viedla dusná atmosféra okolo projektu EHMK. Jednotliví diskutujúci vyčítali tímu nedostatok informácií o projekte, slabú komunikáciu s dlhoročnými kultúrnymi stánkami, padli tiež obvinenia z netransparentnosti, tunelovania a klientelizmu.

čítaj celý článok   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]