magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košická radnica stopla financovanie pamätníka Štefánika
@ Aktuálne -> Verejná správa      May 05 2010 - 14:16 GMT

Košická radnica zastavila financovanie pamätníka. Členovia kultúrnej komisie majú vážne výhrady k podobe významnej osobnosti.
KOŠICE. Scenár osláv 130. výročia narodenia Milana Rastislava Štefánika v Košiciach sa bude musieť zmeniť. Pamätník štátnika, ktorý mali odhaliť 21. júla, nebude dovtedy hotový. Na odliatie súsošia do bronzu nie sú peniaze, doteraz nie je známe jeho definitívne umiestnenie, vážne výhrady k stvárneniu jednej z najvýznamnejších osobností, ktorá zohrala kľúčovú úlohu pri vzniku Československa v roku 1918, majú členovia kultúrnej komisie mestského zastupiteľstva.

Balún: Je to karikatúra
O definitívnom dokončení pamätníka malo rozhodnúť mestské zastupiteľstvo vo februári tohto roku. Primátor František Knapík ale materiál stiahol z rokovania. V zápisnici zo zasadnutia sa uvádza, že na rokovaniach pred zasadnutím "nedošlo k úplnej zhode názorov".

čítaj celý článok   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]