magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ulicami Starého Mesta proti rakovine prsníka
@ Aktuálne -> Zdravie      Jun 22 2010 - 12:24 GMT

Avon pochod proti rakovine prsníka sa predposledný júnový víkend konal len druhýkrát. Tohtoročná košická účasť bola vyššia, ako minuloročná v Bratislave.
Tri a pol tisíc Košičanov v čele s Darou Rolins, Adou Strakovou, Martinom „Pycom“ Rauschom, Beátou Dubasovou a ďalšími osobnosťami slovenského šoubiznisu pochodovali v sobotu 19. júna proti rakovine prsníka. Upršané počasie neodradilo ani východniarov od kúpy desať eurového trička a pochodom vyjadrenia spolupatričnosti a podpory ženám, ktoré postihla táto zákerná choroba.

„Priznám sa, Avon katalóg až tak dobre nepoznám a rakovina prsníka postihuje skôr ženy. Dnes tu však nejde ani o kozmetiku a ani o pohlavie. Sme tu preto, aby sme podporili pacientky, ktoré táto choroba postihla, vyjadrili im spolupatričnosť a získali finančné prostriedky na projekty zamerané proti tomuto typu rakoviny“ boli úvodné slová starostu mestskej časti Košice-Staré Mesto ¼ubomíra Gregu, pod ktorého záštitou sa celá dobročinná akcia konala. Jeho slová sa vyzbieraním 35 tisíc eur z predaja tričiek a sponzorského daru spoločnosti Avon naplnili.

V sprievodnom megakoncerte, ako by sa vystúpenie toľkých hviezd dalo pokojne nazvať, zaspievali Desmod, Beáta Dubasová, Martin Chodúr v sprievode 40 členného symfonického orchestra Viva Musica, Dara Rolins, Jana Kirschner, IMT Smile a iní.

Nádherným symbolom úcty k ženám, ktoré bohužiaľ boj z rakovinou prsníka prehrali, bolo záverečné vypustenie ružových balónov do neba za sprievodu piesne Leonarda Cohena - Hallelujah v podaní speváckych osobnosti Avon pochodu proti rakovine prsníka.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]