magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Fakultná nemocnica neuvažuje o zrušení interupcií
@ Aktuálne -> Zdravie      Jan 31 2011 - 09:55 GMT

V košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura o  zmenách ako ich bratislavskí kolegovia neuvažujú. Interrupcii sa môžu podrobiť pacientky kvôli zdravotným komplikáciám aj dobrovoľne. Naďalej platí, že gynekológovia, ktorí majú voči umelému prerušeniu tehotenstva etické výhrady, ho robiť nemusia.

Klesajúci trend

Riaditeľka nemocnice Iveta Marinová uviedla, že u zamestnancov rešpektujú právo na uplatnenie výhrady svedomia. Z 54 lekárov si túto možnosť uplatňujú piati. Marinová poukazuje na to, že ženy žiadajúce o umelé prerušenie tehotenstva bez zdravotného dôvodu sú odborníkom informované o alternatívach, ako je utajený pôrod či osvojenie dieťaťa.

Možnosť vykonania či nevykonania interupcie majú i gynekológovia v Nemocnici Košice-Šaca. Ján Slávik, námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť hovorí, že tieto výkony nerobí približne 10 percent odborníkov.


Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5744470/fakultna-nemocnica-v-kosiciach-zrusenie-dobrovolnych-interrupcii-nechysta.html#ixzz1CbMH9JNv

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]