magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Chodci pri nehodách zomreli
@ Aktuálne -> Doprava      Oct 26 2011 - 13:33 GMT

Dnes okolo 00.55hod. došlo na Štefánikovej ulici v Košiciach k tragickej dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom zn. Opel Astra, ktoré viedol 22-ročný vodič zo Sabinova a 64-ročným chodcom z okresu Michalovce. Vodič viedol vozidlo v smere od Palackého k Továrenskej ulici v pravom jazdnom pruhu, pričom pred križovatkou s ulicou Kasárenské námestie na priechode pre chodcov zachytil chodca, ktorý prechádzal po priechode pre chodcov z ľavej strany v smere jazdy vozidla.  Chodec pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol.

U vodiča dychovou skúškou alkohol zistený nebol, zranenia neutrpel. To, či bol chodec pod vplyvom alkoholu bude zisťované pri pitve. Na vozidle vznikla škoda 200,-€. Okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú košickí dopravní policajti.

Chodci sú najzraniteľnejším článkom medzi účastníkmi cestnej premávky. Polícia apeluje na chodcov, aby za zníženej viditeľnosti používali reflexné prvky na oblečení, aj taká maličkosť môže zachrániť život.

Ïalšia dopravná nehoda sa stala okolo 05,30 hod.  na ulici Osloboditeľov v Košiciach – MČ Barca. K tragickej dopravnej nehode prišlo medzi osobným motorovým vozidlom zn. VW Polo, ktoré viedol 25-ročný vodič z Košíc a 81-ročnou chodkyňou z Barce. Vodič viedol vozidlo v smere od Južnej triedy po ulici Osloboditeľov, kde pri benzínovom čerpadle za výjazdom z pravej strany na ľavú mimo priechodu pre chodcov prechádzala chodkyňa. Vodič v ľavom jazdnom pruhu chodkyňu zachytil prednou časťou vozidla. Chodkyňa po náraze spadla na vozovku, kde ostala ležať. Chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. U vodiča dychovou skúškou alkohol zistený nebol, zranenia neutrpel. Na vozidle vznikla škoda 5.000,-€. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. V tejto súvislosti košický vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na zistenie presnej príčiny smrti ako aj požitia alkoholických nápojov u nebohej chodkyne bola nariadená pitva.

Pri prechádzaní cez cestu treba byť ostražitý a používať vyznačené priechody. Odporúčame radšej sa viackrát presvedčiť či je bezpečné cez cestu prejsť.V týchto dňoch sa treba pripraviť na častejšie hmly, dážď a s tým spojenú mokrú vozovku. Je veľmi dôležité v  počasí, keď sa hromadí voda na cestách, aby vodiči dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, ako aj poveternostným podmienkam. Odporúčame vodičom, aby si v tomto období skontrolovali osvetlenie vozidla, funkčnosť stieračov. S prezutím pneumatík by už vodiči nemali čakať. K bezpečnosti v takýchto prípadoch prispieva aj zníženie rýchlosti na klzkom povrchu vozovky, dôležité je zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami, aby bolo možné včas zareagovať a predísť kolíznym situáciám.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]