magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Napriek hrozbe bombového útoku primátor a poslanci sľub zložili
@ Aktuálne -> Verejná správa      Dec 20 2002 - 12:40 GMT
Nedávno sme uverejnili správu o tom, že na Magistrát mesta Košice prišla zásielka s podozrivým bielym práškom. Zdá sa, že to neprajníkovi súčasného vedenia mesta nestačilo. Slávnostné zasadnutie nového mestského zastupiteľstva sa konalo za sprísnených bezpečnostných opatrení. Anonym sa vyhrážal bombou.


S uvedenou podozrivou zásielkou súvisí niekoľko podivných faktov. Je pravdepodobné, že Al-Kaida netuší, kde je Slovensko a Košice, nezaberá sa výsledkami našich komunálnych volieb a Zdenka Trebuľu nezaradila na zoznam svojich úhlavných nepriateľov. Najskôr asi niekomu poriadne šibe a prospel by mu niekoľkoročný liečebný pobyt v niektorej zo slovenských väzníc.

Zvláštne však je, že potom ako po obdržaní podozrivej zásielky pracovníci magistrátu zavolali civilnú obranu, prášok z neznámych príčin doputoval na expertízu do Štátneho zdravotného ústavu v Banskej Bystrici až na tretí deň! Bolo viac-menej jasné, že odborníci na Anthrax budú skôr riešiť dilemu, či onen prášok je vanilkový, alebo mandľový puding, ale nazdávam sa, že keby nešlo o ohrozené úradníčky košického magistrátu, ale napríklad o zamestnancov niektorého ministerstva, zodpovedné orgány by konali rýchlejšie. Štyri zamestnankyne magistrátu tak museli povinne pojedať antibiotiká, kým expertíza nepreukázala, že zásielka Anthrax nespôsobí.

Včera v popoludňajších hodinách zasa redakcia denníka Košický večer dostala šablonou písaný výhražný list, že dnes – t.j. 20. 12. 2002 – v klimatizačnom zariadení na magistráte vybuchne bomba. Na tento termín bolo stanovené slávnostné zastupiteľstvo s uvedením primátora a poslancov do funkcií.

Musím sa priznať, že mi je sympatický postup šéfredaktora Košického večera Igora Galla, ktorý mi povedal, že oni o tom ani nebudú písať, lebo asi o to aj autorovi listu ide. My o tom píšeme z toho dôvodu, že prísne bezpečnostné opatrenia spôsobili, že mnohé magistrátne stránky dnes neboli a dnes (20. 12. 2002) vybavené. Ak teda musíte dnes ísť na magistrát, radšej sa vopred informujte. Oddelenie pre komunálne odpady dnes nepracuje a ako nám povedala hovorkyňa MMK Zuzana Bobriková, stránky ostatných oddelení musia počkať v prítomnosti mestskej polície kým po ne príde zodpovedný úradník, s ním potom prejdú do kancelárií a on ich aj odprevadí von, aby sa samotní nezdržiavali na chodbách budovy.

Primátor mesta Zdenko Trebuľa a 80 poslancov mestského zastupiteľstva zložili sľub, v ktorom sa zaviazali hájiť záujmy mesta, dodržiavať ústavu, zákony, všeobecne záväzné nariadenia a iné právne normy.

Nové mestské zastupiteľstvo má:
- 23 poslancov za koalíciu SDKÚ – OKS
- 27 poslancov za KDH – DS
- 4 poslancov za HZDS, PSNS, SNS
- 10 poslancov za ANO, Smer, SMK
- 7 poslancov za SDA, HZD, SD¼
- 1 poslankyňu za Žena a rodina
- 8 nezávislých poslancov

Voľby námestníkov primátora sa budú konať až na januárovom pracovnom zastupiteľstve.
20. decembra 2002
Slavomír Szabó

Linka do pozornosti:
Zvíťazil Zdenko Trebuľa a pravica. Vznikne kompaktný celok?   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]