magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prvá polhodina zdarma
@ Aktuálne -> Doprava      Sep 04 2012 - 10:09 GMT

Prvá polhodina na mestských rampových parkoviskách zdarma, viac bezpečnostných kamier a znížená cena pre rezidentov pri parkovaní v parkovacom dome pri Steel Aréne. To sú prvé pozitívne zmeny, ktoré čakajú vodičov od 1. septembra v Košiciach. Od septembra budú môcť Košičania a návštevníci Košíc výhodnejšie a jednoduchšie zaparkovať všade tam, kde potrebujú. V rámci systematickej koncepcie parkovania v Košiciach, ktorú pripravuje nový nájomca parkovísk, nastanú prvé pozitívne zmeny.

Na rampových parkoviskách doteraz vodiči platili 1 eur/hod., no od 1.septembra bude parkovanie do 30 minút zdarma. Zmena sa týka parkoviska na Kasárenskom námestí a postupne spoločnosť EEI osadí rampy aj na parkoviskách na uliciach Kováčskej, Vodnej, Orlej, Strojárenskej, pri Železničnej stanici a Jumbo centre. Na týchto parkoviskách pribudnú tiež kamery, ktoré budú monitorovať všetky odparkované vozidlá a zaručia tak zvýšenú bezpečnosť.

Spoločnosť EEI zníži tiež parkovné pre rezidentov parkovacieho domu pri Steel Aréne. Kým doposiaľ platili 50 eur mesačne (600 eur/rok), od septembra zaplatia len 20 eur mesačne (240 eur/rok). Ročne tak ušetria až 360 eur. Zmenou prejdú aj doterajšie stieracie parkovacie karty, ktoré sa od 1. septembra zrušia. Dôvodom je ich neefektivita a náklady na ich výrobu. Karty, ktoré boli predané, však ostávajú v platnosti do konca roka 2012.

Spoločnosť EEI, ako nájomca, uzatvorila zmluvu na prenájom mestských parkovísk s prenajímateľom Mestom Košice 30. júla 2012 na 10 rokov. Do 8 mesiacov má spoločnosť predložiť Mestu Košice komplexnú koncepciu riešenia statického parkovania, v rámci ktorého navrhne spôsob riešenia parkovania pre verejnosť na celom území Košíc, podmienky prevádzkovania, spolu s časovým horizontom realizácie tejto koncepcie.

Zdroj: EEI, s.r.o.

Mgr. Viktor Klik

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]