magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pobeží aj primátor
@ Aktuálne -> Zdravie      May 02 2013 - 07:16 GMT

Vo štvrtok 2.mája zaplnia centrum Košíc športoví nadšenci, ktorí chcú zabehnutím 4 km dlhej trasy podporiť dobrú vec a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Do šiesteho ročníka charitatívneho bežeckého podujatia s názvom VSE CITY RUN sa aj tento rok zapojí primátor Richard Raši a to nie len osobnou aktívnou účasťou, ale aj finančne.

Keďže pomoc iným je jedným zo základných motívov bežeckého podujatia VSE CITY RUN, aj v tomto roku bol organizátormi starostlivo vybraný subjekt, ktorému poputuje finančný výťažok. Tentoraz to bude Zväz diabetikov Slovenska. Toto dobrovoľné občianske združenie spája diabetikov a rizikové skupiny, ich rodinných príslušníkov, zdravotníkov a ďalších sympatizantov už od roku 1990. Výťažok z podujatia poputuje na rekondično‐integračný pobyt detských diabetikov s ťažkým zdravotným postihnutím v Žiarskej doline pod Roháčmi. Deti tak prežijú letné dni kúpaním v aquaparku, hipoterapiou, stretnutím s horským vodcom, zlaňovaním a mnohými inými zábavnými aktivitami.

Na štarte VSE City Run sa objaví množstvo osobností i športových klubov. Pešiu zónu naplnia pohybové a zábavné aktivity. Nebude chýbať ani nonstop beh na bežeckom páse, pričom ubehnutá vzdialenosť sa vďaka pomoci generálneho partnera prepočíta na finančnú podporu pre vybraný subjekt. Každý zdolaný kilometer na páse má tak hodnotu 33 EUR, k výťažku sa pripočíta ešte výnos z predaja štartovných čísel. Primátor Richard Raši sa rozhodol prispieť sumou 10 Eur za každý ubehnutý kilometer na bežeckom páse. „Uvedomujem si závažnosť ochorenia a narastajúci počet ľudí, ktorí nim trpia, pričom sa v nezanedbateľnej miere týka aj detí. Rozhodol som sa prispieť finančne na rekondičný pobyt pre malých pacientov, ale zároveň aj osobne ukázať, že šport je jedným z najlepších spôsobov prevencie," povedal primátor, ktorý sa na štart postaví už tretíkrát. Pridajú sa k nemu aj ďalší predstavitelia mesta a zamestnanci košického magistrátu.

Linda Šnajdárová

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]