magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dialóg geometrických polí
@ Aktuálne -> Doprava      Aug 02 2013 - 11:15 GMT

Vo vynovených galerijných priestoroch kultúrneho centra Kasárne/Kulturpark uvidia návštevníci ako prvú výstavu GEOMETRICKÉ POLIA/GEOMETRICAL FIELDS, ktorá potrvá do konca augusta. Vernisáž sa uskutoční 3. augusta o 17:00. Je to spoločný projekt dvoch autorov – Milana Housera (1971) z Brna a Košičana Adama Szentpéteryho (1956) . Výstava, ktorá je ďalším podujatím v rámci projektu EHMK Košice 2013, je ich vzájomným dialógom na poli aktuálneho geometrického výtvarného jazyka. Obidvaja autori sú zároveň pedagógmi na fakultách umenia – brnianskej a košickej.

Kým Szentpétery uprednostňuje tvarovú redukciu a signálnu farebnosť, vytvára systém vrstvených štruktúr, geometrických šumov a počítačových deformácií, Houser stavia na elementárnych gestách, na radikálnej práci s monochrómnymi poliami, práci  so samotným pigmentom, farbivom a často používanými lakmi.

Galéria Kasární/Kulturparku sa bude sústreďovať na súčasné vizuálne umenie, na stredoeurópsky kontext a nastupujúcu generáciu umelcov. Výstava sa koná v rámci programu Druhé mestá/Second Cities, tentokrát v línií Brno – Košice.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]