magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výsledky z dopravno-preventívnej akcie
@ Aktuálne -> Doprava      Oct 16 2013 - 12:24 GMT

Včera v Košickom kraji pri príležitosti Svetového Dňa bielej palice prebehla v spolupráci s Krajskou pobočkou Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Košiciach (ďalej len ÚNSS) dopravno-preventívna akcia. Jej cieľom bolo dať do povedomia účastníkom cestnej premávky (najmä vodičom motorových vozidiel) funkciu bielej slepeckej palice.

Nevidiaci s doprovodom priamo v teréne s bielou palicou v ruke preverovali ohľaduplnosť šoférov. Väčšina z nich sa správala príkladne a vidiac mávajúcu bielu palicu, ochotne zastala pred prechodom pre chodcov. Počas tejto akcie policajti v Košickom kraji zaregistrovali celkom 857 vozidiel. Z tohto počtu na priechodoch slabozrakým a nevidiacim chodcom zastavilo 673 vodičov a 184 vodičov im nedalo prednosť.

Policajti previnilcov za spáchaný priestupok riešili krátkym napomenutím a pracovníci Únie nevidiacich a slabozrakých im vysvetlili, prečo je dôležité, aby vodiči dbali na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom, najmä deťom, osobám so zdravotným postihnutím, osobitne voči osobám, ktoré používajú bielu palicu a starým osobám.

 

Okresy

Miesto konania akcie

Počet vozidiel,

ktorých vodiči

zastavili

nezastavili

Okres Košice

Čermeľská cesta, Košice

58

40

Trieda KVP, Košice

150

32

Okres Košice-okolie

Budimír

44

15

Okres Rožňava

Šafárikova , Rožňava

95

4

Okres Spišská Nová Ves

Letná, Spišská Nová Ves

113

39

Okres Michalovce

Markušova, Michalovce

48

5

Okres Trebišov

Sečovce,

Kráľovský Chlmec

165

49

Spolu

673

184

 

  

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]