magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mikulášsky vlak
@ Aktuálne -> Doprava      Nov 22 2013 - 10:29 GMT

Mikuláš, čert i anjeli z Klubu historických koľajových vozidiel (KHKV) už po piatykrát potešia deti, ktoré v nedeľu, 1. decembra 2013 zavítajú na netradičnú nostalgickú jazdu na trati Košice – Prešov – Košice. Členovia klubu pripravili pre cestujúcich aj veľké železničné prekvapenie. Miesta v mikulášskom vlaku si môžete rezervovať do 25. novembra

Na prekvapení sme pracovali viac ako tri roky za pomoci sponzorov a projektu Terra Incognita Košického samosprávneho kraja. Verím, že od teraz bude rozdávať radosť mnohým našim cestujúcim,“ nechcel viac prezrádzať o pripravovanom prekvapení projektový manažér KHKV ¼ubomír Lehotský.

Po minuloročných skúsenostiach a veľkom záujme, v spolupráci so ŽSR a Múzejno-dokumentačným centrom ŽSR pripravili tri páry historických vlakov. Deťúrence a ich rodičia si tak môžu vybrať, ktorá jazda im bude viac vyhovovať. „Mysleli sme aj na cestujúcich z metropoly Šariša, aby sa mohli odviesť do Košíc a späť. Tomu sa prispôsobil aj cestovný poriadok. Miesta si môžu rezervovať ešte do 25. novembra,“ dodal ¼. Lehotský.

Odchody zo železničných staníc:

KOŠICE

8:50

11:10

13:40

PREŠOV

10:10

12:10

14:40

 

 

Okrem týchto staníc vlak zastaví pri každej jazde aj v Kysaku, a po dohode a objednávke vopred aj v iných staniciach na trati.

 

Program

- počas cesty vlakom bude sv. Mikuláš, anjeli a čert rozdávať balíčky priamo vo vagónoch

- fotenie s Mikulášom 
- návšteva detí u „uja“ výpravcu v dopravnej kancelárii 
- možnosť individuálnych predvianočných nákupov v Prešove, resp. Košiciach 
- vagóny sú vykurované

- max. rýchlosť vlaku 60 km/hod. 
- mikulášske balíčky budú obsahovať sladkosti a vláčikové prekvapenie.

 

Cestovné

 

 

Dospelí

Deti do 15 rokov

Deti do 3 rokov

Rodinný lístok

Spiatočný lístok

7,- €

5,- €

bezplatne

20,- €

Jednosmerný lístok

5,- €

3,- €

bezplatne

 

 

 

Lístky sa nepredávajú v pokladni ŽSR a ani nikde v predpredaji. Platí sa až vo vlaku. Cestovné tvorí dobrovoľný príspevok a odporúčaná výška pokrýva nevyhnutné náklady na jazdu historickým vlakom. Výťažok z cestovného, ako aj dobrovoľné príspevky, budú použité na opravu a záchranu historického parného rušňa 434.2338. Ïakujeme.

 

Rezervácie a informácie

 

Miesta si môžete rezervovať prostredníctvom elektronického formulára na stránke www.khkv.sk (pod plagátom), prípadne mailom na [email protected]

Rezervácie treba nahlásiť a mikulášske balíčky vopred uhradiť podľa pokynov, ktoré Vám zašleme na základe rezervácie mailom najneskôr do 25. novembra 2013. Rezervácia lístkov je bezplatná a cestovné sa platí priamo vo vlaku.

Bližšie informácie radi poskytneme na t. č.: 0905 496 426

Teší sa na vás sv. Mikuláš, anjeli aj čert a samozrejme vykúrené vagóny!

Zuzana Lehotská

Klub historických koľajových vozidiel pri Rušňovom depe Haniska pri Košiciach (KHKV)

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]