magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Do prípravy osláv Dňa mesta Košice sa môžu zapojiť aj občania
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jan 15 2003 - 13:47 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa) -- Tohto roku uplynie 634 rokov od jednej z najvýznamnejších udalostí v dejinách mesta Košice, keď 7. mája 1369 panovník ¼udovít Veľký udelil Košiciam ako prvému európskemu mestu erbovú listinu. Už po deviaty raz v novodobej histórii mesta si túto historickú udalosť pripomenieme oslavami Dňa mesta Košice. Jednotlivé podujatia si postupne, rok po roku, vydobyli pevné miesto v programovej štruktúre osláv a postupne sa z nich stala tradícia. Niektoré časom stratili aktuálnosť a nahradili ich nové, atraktívnejšie, iné sa tešia záujmu verejnosti po všetky ročníky.

Oslavy Dňa mesta Košice sú oslavami všetkých Košičanov, preto chce Mesto Košice, ako hlavný organizátor osláv, pripraviť pestrú škálu podujatí, plnú zábavných kultúrnych, športových a iných programov. Popri pestrých programoch je nemenej podstatná tá skutočnosť, že oslavy Dňa mesta Košice boli a budú aj v nastávajúcom období financované výhradné zo sponzorských príspevkov, finančných a vecných darov podnikateľských subjektov, pôsobiacich na území nášho mesta. Chceme robiť naďalej zábavu pre občanov, ale nie na úkor financií, ktoré prislúchajú občanom mesta.

Radi by sme vyzvali obyvateľov Košíc, aby sa v tomto roku tiež zapojili do tvorby programovej štruktúry osláv Dňa mesta Košice, ktoré sa uskutočnia od 1. do 7. mája 2003. Budeme radi, ak nám poštou alebo osobne doručia svoje podnetné návrhy a nápady, ale aj pripomienky k doterajším ročníkom. Zaujíma nás, aké programy by Košičania, ale aj návštevníci mesta chceli vidieť, v ktorých častiach mesta by to malo byť, na ktoré tradičné podujatia sa tešia najviac, prípadne ktoré by navrhli organizovať ináč. Návrhy a podnety čakáme do konca januára na adrese Magistrát mesta Košice, oddelenie sociálnych vecí a kultúry, Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice
14. januára 2003   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]