magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Veľkonočný zajko na cestách Košického kraja
@ Aktuálne -> Doprava      Apr 16 2014 - 10:53 GMT

Oddelenie komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach 16. apríla 2014 v čase od 09,00 do 10,30 hodiny organizuje v súčinnosti s dopravnými inšpektorátmi, okresnými riaditeľstvami Policajného zboru a v spolupráci s vybranými základnými školami v Košickom kraji dopravno-preventívnu akciu „Veľkonočný zajko v Košickom kraji“. Dopravná hliadka s policajtom-preventistom a žiakmi vybraných základných škôl bude vykonávať dohľad nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky, hlavne u vodičov motorových vozidiel, ktorí budú žiakmi hodnotení – či už odmeňovaní alebo karhaní vlastnoručne namaľovanými obrázkami, znázorňujúcimi symbolmi Veľkej noci - „zajačiky, vajíčka a korbáčiky“.

Cieľom akcie bude nielen vykonať dohľad nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky, ale u deti formou ukážok činnosti policajtov a zážitku pri hodnotení vodičov cestnej premávky prehåbiť ich vedomosti z dopravnej výchovy, naučiť ich zodpovednosti a formovať ich správny postoj k dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky.

Detičky zo Základnej školy Bruselskej v Košiciach sa už na túto akciu veľmi tešili aj napriek chladnému počasiu a už včera dopoludnia sa realizovali na Americkej triede na sídlisku ahanovce. Počas tejto akcie skontrolovali celkom 26 vodičov. Pätnástich odmenili vlastnoručne vyrobenými zajačikmi či veľkonočnými vajíčkami a jedenástim za menšie priestupky na úseku cestnej premávky odovzdali korbáčiky. Išlo o priestupky ako nesplnenie povinnosti používať svetlá aj cez deň, lekárničky po dátume použiteľnosti alebo chýbajúca či nesprávne uložená reflexná vesta vo vozidle. Pre deti to bolo veľmi zaujímavé sledovať dopravnú hliadku priamo pri výkone služby a aktívne sa zapájať do akcie pri zastavení a kontrole vodičov. Deti na záver dostali od policajtov osvedčenie, reflexný pásik a malú sladkosť, pani učiteľka prevzala ďakovný list za účasť žiakov školy na uvedenej dopravno-preventívnej akcii. /

Zajtra 17. apríla 2014 sa táto akcia uskutoční vo všetkých okresoch v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru na nasledujúcich stanovištiach:

KR PZ Košice – v Košiciach na ul. Watsonovej (parkovisko pri SEŠ)

OR PZ Košice-okolie – v obci Slanec

OR PZ Rožňava – v meste Rožňava ul. Štítnicka (parkovisko pri VSE)

OR PZ Spišská Nová Ves – v meste Spišská Nová Ves križovatka ulíc Fabiniho – Levočská (pri ZŠ)

OR PZ Michalovce – v obci Zalužice (v blízkosti ZŠ )

OR PZ Trebišov – v čase od 09,00 do 09,45 hod. v meste Trebišov ul. M.R.Štefánika (pri ZŠ)

a od 09,45 do 10,30 hod. v obci Vojčice (na hlavnej ceste)

 

Polícia aj takouto preventívnou aktivitou pôsobí na všetkých účastníkov cestnej premávky v záujme ich bezpečnosti s cieľom znižovať dopravnú nehodovosť a obetí na cestách.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]