magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kontrolovať budú alkohol, pozor si musia dať aj cyklisti
@ Aktuálne -> Doprava      Jul 10 2014 - 14:00 GMT

Zajtra v okrese Košice policajti vykonajú dopravnú akciu zameranú na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas jazdy ako aj na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne.

Cieľom akcie je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách počas letnej turistickej sezóny, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd. Alkohol v žiadnom prípade nepatrí na cesty, upozorňujeme vodičov s alkoholom v krvi, že ohrozujú nielen seba ale aj iných účastníkov cestnej premávky. Kontrolám sa nevyhnú ani chodci a cyklisti. Cyklisti zabúdajú na to, že aj oni sú účastníkmi cestnej premávky a nemôžu jazdiť na bicykli pod vplyvom alkoholu. Podobné akcie sa budú v Košickom kraji vykonávať počas celej turistickej sezóny.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]