magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Začala trojvýstava KLIMATHERM-ENERGO-EKO
@ Obchod -> Výstavy      Apr 10 2002 - 11:52 GMT

Dom Techniky ZSTVS v Košiciach usporiadal v termíne 5. - 7. 2. 2002 ďalšiu zo svojich výstav, v tomto prípade trojvýstavu Klimatherm - Energo - Eko.

Výstava Klimatherm je zameraná na prezentáciu firiem, ktoré sa zaoberajú klimatizáciou, vetraním vzduchu a plynu, vetraním a vykurovaním domácností a priemyselných objektov, výmenou vzduchu s rekuperáciou tepla, zvlhčovaním, sušením, rozvodmi vzduchotechniky a regulačnými elementmi objemového prietoku, elektrostatickými vzduchovými filtrami, filtračnými látkami, prietokovou filtráciou, odprašovacími zariadeniami, projektami, poradenstvom a montážou klimatizačných zariadení. Ide už o ôsmy ročník danej výstavy.

Výstava Energo je zameraná na čerpadlá, kompresory, armatúry, montáž a servis regulačnej techniky, programové vybavenie prevádzky technických zariadení, rozvody, bezpečnosť a ochranu pri práci a iné výrobky a služby v oblasti energetiky. Ide o štvrtý ročník tejto špecializovanej výstavy.

Výstava Eko je zameraná na chladenie, chladiace a mraziace stroje, mobilné chladiace zariadenia, výmenníky teplo - chlad, netradičné zdroje chladenia, izolácie, programové vybavenie, montáž a servis.

Aj keď ide o špecializované kontraktačné výstavy, ktoré majú snahu o nadviazanie stykov s projekčnými, stavebnými a inými príbuznými firmami, na svoje si tu prídu aj majitelia rodinných domov a chalúp, napríklad v rámci informovania o tepelných zariadeniach, kotloch a podobne.

Súčasťou podujatí sú aj dve sprievodné podujatia. Na 5. až 6. februára usporiadatelia naplánovali odborný seminár s medzinárodnou účasťou Cassoviatherm 2002. Tento je zameraný na racionálnu výrobu, dopravu a spotrebu tepla. V jeho programe dominuje energetický audit zásobovania budov teplom, chladom a elektrickou energiou, technicko-ekonomické posúdenie voľby vykurovacích systémov a ďalšie body, ktoré sa týkajú hospodárnosti výroby energií s čo najmenším ekonomickým zaťažením záverečného spotrebiteľa.

Druhý odborný seminár je naplánovaný na 7. február pod názvom Energetický a enviromentálny audit budov. Týka sa viacmenej energetického manažmentu budov s dôrazom na znižovanie finančných nárokov na ich prevádzku, ekologicky čisté a hospodárne využívanie zverených objektov.

Súčasťou trojvýstavy je aj "Energetická aréna", kde sa stretnú zástupcovia spoločností, obhospodarujúcich výrobu a transport energie v rámci mesta Košice. Cieľom podujatia je hľadanie príčin súčasných cien energií v meste Košice, možnosti zníženia ich nákladnosti a polemika na tému, či je výhodnejšie vyrábať teplo centrálne a distribuovať ho, alebo vystavať viacero lokálnych výrobní tepla.

Trojvýstavy sa účastní 23 prezentujúcich sa firiem, možno ju zadarmo navštíviť v Dome techniky ZSTVS na Južnej triede 2/A v spomínanom termíne od 10,00 do 18,00.

5. 2. 2002
Slavomír Szabó
[email protected]
foto: Karol Hatala   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]