magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ocenenie primátora pre rektora Vojenskej leteckej akadémie
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jan 27 2003 - 09:23 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa) -- Primátor Zdenko Trebuľa odovzdal v piatok predpoludním plukovníkovi prof. Ing. Miroslavovi Gregovi, CSc., Plaketu primátora mesta Košice.

Pri príležitosti životného jubilea, 50-tych narodenín, ocenil týmto spôsobom rektora Vojenskej leteckej akadémie gen. M. R. Štefánikova v Košiciach za jeho aktívny podiel na rozvoji vysokého školstva v našom meste.

Primátor poďakoval za prácu, ktorú Miroslav Grega doteraz urobil pre Vojenskú leteckú akadémiu i jej predchodkyňu, Vysokú vojenskú leteckú školu. „Ïakujem za celé mesto, pretože akadémiu je cítiť na každom kroku, Košičania sú na ňu právom hrdí a očakávajú, že takúto možnosť budú mať aj v budúcnosti. Prostredníctvom rektora želám všetkým, aby sa mohli cítiť bezpečne a aby mali vždy natankované a pripravené na štart. Verím, že budúcnosť školy bude pevne spojená s Košicami a urobím pre to všetko. Model fungovania je otázka, ktorej riešenie je v rukách vedenia akadémie,“ povedal primátor Zdenko Trebuľa.

S Plaketou primátora odovzdal jubilujúcemu Miroslavovi Gregovi aj košický pas a reprezentačnú obrazovú publikáciu „aby si pán rektor mohol overiť, či Košice pozná rovnako dobre zo vzduchu, ako zo zeme.“

Rektor VLA Miroslav Grega vyjadril presvedčenie, že potrebu existencie akadémie zvýrazní prístupový proces smerom k NAO. „Výcvik u nás absolvujú maďarskí armádni letci, žiadosti prichádzajú z Českej republiky, registrujeme záujem o vstup zahraničného kapitálu. To sú všetko skutočnosti, ktoré dávajú nádej, že aj po transformácii bude o výcvik špičkových vojenských letcov dopyt. Vojenská letecká akadémia v Košiciach bola a verím, že aj naďalej bude, že sa nám ju podarí udržať, veď je nerozlučná spojená s týmto mestom. Preto aj plaketu primátora beriem ako ocenenie celého kolektívu akadémie, s ktorým sa snažíme o dosiahnutie spoločného cieľa,“ zdôraznil na stretnutí u primátora rektor VLA Miroslav Grega.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]