magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Začína sa s prácami na časti cyklistického chodníka
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jan 27 2003 - 09:25 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa) -- Pracovníci útvaru Správy komunikácií Mesta Košice začali v týchto dňoch s prácami na cyklistickom chodníku na Čermeľskej ceste. Na základe právoplatného stavebného povolenia Okresného úradu Košice I. budú robiť v úseku od vypojenia Lesnej ulice na Čermeľskú cestu, po parkovisko pri Baránku. V prvej fáze ide o výrub asi 25 kusov drevín (13 kusov druh Acer platanoides, 1 kus Sancubus nigra, 1 kus Fraxinus axcelsior a 54,45 metrov štvorcových kríkov, ktoré tvoria v tejto časti porast). Mesto Košice zabezpečí náhradnú výsadbu 200 metrov štvorcových živého plota z kríkov druhu Spirea. O náhradnú výsadbu sa bude nasledujúce tri roky aj starať.

Výrub stromov je realizovaný na základe právoplatného rozhodnutia Mesta Košice, v zmysle ktorého je výrub potrebné zabezpečiť počas vegetačného pokoja, t.j. do 31. marca. Samotná stavba cyklistického chodníka sa začne hneď, ako to umožnia klimatické podmienky. Od začiatku stavebných prác by mala trvať zhruba dva mesiace. Celkový náklad stavby je 2,2 milióna korún. Investorom stavby je Mesto Košice.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]