magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pomôžte ZOO jedným percentom z už zaplatenej dane za rok 2002
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Jan 28 2003 - 14:18 GMT
ZOO Košice je príspevková organizácia mesta a podobne ako všetky zoologické záhrady sveta, nie je zisková. Zmysel jej existencie spočíva v inom. Okrem mnohých aspektov aj vo vytvorení rekreačnej zóny, kde načerpajú svoje sily obyvatelia mesta a jeho okolia.

V snahe v čo najväčšej miere zveľadiť areál zoologickej záhrady a zlepšiť chovné podmienky zvierat založilo niekoľko nadšencov v roku 2001 občianske združenie s názvom Priatelia a sympatizanti ZOO Košice. Práve ich prostredníctvom môžete dopomôcť rozvoju košickej zoologickej záhrady tak, že vás to nebude stáť ani korunu.


Občianske združenie Priatelia a sympatizanti ZOO Košice združuje ľudí, ktorí chcú pomôcť pri zveľaďovaní ZOO, výstavbe nových chovných zariadení, chove a záchrane vzácnych druhov fauny, výchove žiakov, študentov aj dospelých k záchrane ohrozených a zákonom chránených druhov svetovej fauny, zvyšovania vedomostí o starostlivosť zvierat a viesť širokú verejnosť k environmentálnej výchove.

Podľa § 48 zákona 366/1999 Z. z. máte možnosť poukázať 1 % zo svojej dane občianskemu združeniu podľa vlastného výberu. Ak tak neurobíte, aj toto percento pôjde štátu. Neviete ako postupovať?

Musíte:
- požiadať zamestnávateľa o výpočet 1 % a potvrdenie o zaplatení dane za rok 2002,
- vypočítanú sumu uviesť v tlačive VYHLÁSENIE, ktoré získate na každom daňovom úrade, prípadne si tlačivo vypýtať zo ZOO,
- vyplnené VYHLÁSENIE s potvrdením od zamestnávateľa najneskôr do 20. 4. 2003 zaslať na adresu ZOO Košice, Široká 31, 040 06 Košice, alebo priamo na príslušný Daňový úrad.

Bližšie informácie môžete získať na t.č. 055 / 63 315 17

Priatelia a sympatizanti ZOO Košice plánujú získané finančné prostriedky využiť na:
- výstavbu nového medvedinca,
- opravu chovného zariadenia pre jakov,
- opravu chovného zariadenia pre ovce a kozy,
- výstavbu chovného zariadenia pre vietnamské prasatá,
- rekonštrukciu ubykácie pre africkú zver,
- výstavbu detského ihriska,
- zakúpenie nového traktora.

Pokiaľ sa aspoň časť týchto plánov podarí aj vašim prostredníctvom realizovať, pomohli ste nielen ZOO, ale aj Košiciam a všetkým jeho obyvateľom.

sivo   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]