magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mikuláš na cestách
@ Aktuálne -> Doprava      Dec 04 2015 - 07:48 GMT

Mikuláš bol svätec, ktorý si zdedený majetok neponechal iba pre seba, ale rozdal ho tým, ktorý to najviac potrebovali. Tento sviatok si ľudia uctia na celom svete, lebo prináša radosť a vzbudzuje pocit očakávania.

Pri tejto príležitosti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach spolu s asistenciou študentov z Konzervatória na ulici Exnárovej v Košiciach v postavách Mikuláša, Čertov a Anjelov a v krátkom kultúrnom programe aj tohto roku pripravilo preventívnu aktivitu určenú pre deti ale aj širokú verejnosť.

Celokrajská dopravno-preventívna akcia „Mikuláš na ceste“

túto akciu vykoná polícia ako po minulé roky v spolupráci so žiakmi vybraných základných škôl Košického kraja a so študentmi Konzervatória na Exnárovej ulici v Košiciach. Táto akcia prebehne na cestách Košického kraja dňa 4. decembra 2014 v čase od 10.00 do 11.00 hodiny.

Zúčastnia sa na nej príslušníci dopravnej polície spolu s policajtkami i policajtmi zaradenými na úseku prevencie a deťmi 1. stupňa vybraných základných škôl. Polícia svoju činnosť zameria na vykonanie kontroly dodržiavania povinnosti vodičov aj technický stav vozidiel.

Deti základných škôl si vopred pripravia upomienkové predmety – postavičky Mikuláša a Čerta, ktoré budú odovzdávať vodičom. Postavičku Mikuláša dostanú vodiči za jazdu bez porušenia pravidiel spolu s pochvalou a postavičku Čerta dostanú vodiči, ktorí jazdia v rozpore s pravidlami a povinnosťami spolu s pokarhaním.

V Košiciach na sídlisku ahanovce atmosféru tejto dopravno-preventívnej akcie spríjemní aj samotný Mikuláš s čertmi a anjelmi.  

 

Jednotlivé stanovištia:

 

KR PZ  Košice - Americká Trieda, ahanovce  (Mikuláš, čerti, anjeli)

OR PZ Košice - Košice, Bukovecká ulica

OR PZ Košice-okolie - obec Budimír, Hlavná cesta

OR PZ Michalovce - obec Zalužice, Hlavná cesta

OR PZ Trebišov - Trebišov, ulica Komenského, zástavka MHD oproti OC Kaufland

OR PZ Rožňava - Rožňava, ulica Štítnická na parkovisku pri VSE

OR PZ Spišská Nová Ves - Spišská Nová Ves, obec Harichovce pri základnej škole


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]