magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pracovné stretnutie s primátormi východoslovenských miest
@ Aktuálne -> Verejná správa      Feb 04 2003 - 14:06 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- V stredu o 10.00 hod. sa na Magistráte mesta Košice stretnú primátori a starostovia východoslovenských miest, ktorých primátor Košíc Zdenko Trebuľa pozval na pracovné rokovanie k najvýznamnejším úlohám samosprávy v nadchádzajúcom období. Bude sa týkať predovšetkým problematiky budúcnosti východoslovenskej vodárenskej spoločnosti a úlohám samosprávy v procese prípravy jej vzniku.

Na stretnutie boli pozvaní primátor Bardejova MUDr. Boris Hanuščák, primátor Humenného MUDr. Vladimír Kostilník, primátor Michaloviec Ing. Jozef Bobík, primátor Moldavy nad Bodvou Ing. Štefan Zachariáš, primátor Prešova Ing. Milan Benč, primátor Revúcej Ing. Jaroslav Gočaltovský, primátor Rožňavy Ing. František Kardoš, primátorka Sečoviec RNDr. Monika Bérešová, primátor Sobraniec Ing. Štefan Staško, primátor Svidníka Ing. Michal Bartko, primátor Trebišova Ing. Dušan Poľacký, starosta Veľkých Raškoviec Elemír Jakab, primátor Vranova nad Topľou PhDr. Tomáš Lešo, predseda Združenia pre výstavbu a prevádzku kanalizačného zberača Hrabovec nad Laborcom – Humenné so sídlom v ¼ubiši Michal Berdák, predseda Združenia pre výstavbu rozvodu pitnej vody a odkanalizovanie juhovýchodu Zemplína so sídlom v Zemplínskom Širokom Mgr. Ján Timko, riaditeľ Východoslovenských vodární a kanalizácií š.p. Košice Ing. Jozef Schurger a pracovníci Magistrátu mesta Košice z oddelenia výstavby a životného prostredia a oddelenia komunálneho rozvoja.

Podľa privatizačných zámerov, ktoré sa týkajú štátneho podniku Východoslovenské vodovody a kanalizácie Košice, v našich podmienkach sa vytvoria dve vodárenské spoločnosti v Poprade a v Košiciach. Majetok štátu sa prevedie na konkrétne mestá a obce formou akcií podľa počtu obyvateľov. Vláda SR rozhodla o transformácii súčasného štátneho podniku vodární a kanalizácií na akciovú spoločnosť so stopercentnou účasťou štátu, následne sa cez Fond národného majetku odovzdajú akcie jednotlivým obciam a tým zanikne majetková účasť štátu. Realizáciou tohto privatizačného zámeru sa zvàši úsilie v rámci komplexnej zodpovednosti a starostlivosti o zásobovanie obyvateľov pitnou vodou a odkanalizovanie tak, ako vyplýva zo záväzných ustanovení zákona o obecnom zriadení. Majetok štátu v správe podniku vodární a kanalizácií sa vloží ako vklad do akciových spoločností a bude tvoriť ich základné imanie.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]