magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Začala kontraktačno-predajná výstava KLIMATHERM, ENERGO, EKO 2003
@ Obchod -> Výstavy      Feb 04 2003 - 14:41 GMT
Dom techniky ZSVTS Košice je organizátorom trojvýstavy KLIMATHERM, ENERGO, EKO 2003, ktorú v dňoch 4. – 6. februára môžete navštíviť na Južnej triede č. 2.


Cieľom výstavy je osloviť obyvateľov mesta Košice, ktorým chýbajú potrebné informácie o tom, ako účelne hospodáriť s energiou tak, aby čo najmenej zaťažovala ich osobné rozpočty. Aj preto sú pre návštevníkov pripravené prezentácie zamerané na konzultácie, poradenstvo a šírenie osvety v oblasti úspor energií, ale aj na enviromentálne poradenstvo. V tomto smere sa prezentuje Slovenská energetická agentúra, Stavebná fakulta TU Košice, ale aj súkromné firmy s touto činnosťou.

Ceny energií v tomto roku výrazne stúpli a prognózy nasvedčujú, že porastú aj naďalej. Preto sa stále výhodnejšie ukazujú investície do nízkoenergetických spotrebičov, zateplenia budov a podobne.

Prítomné firmy, ktoré v danej oblasti podnikajú, tu ponúkajú tovar a služby, ktoré sa po určitom období finančne vrátia formou energetických úspor.

Súčasťou akcie je odborný seminár s názvom Možnosti znižovanie spotreby tepla v bytovo-komunálnej sfére“naplánovaný na 5. február. Ako uviedol jeho odborný garant Ing. Miroslav Lichner, CSc., zo Stavebnej fakulty TU, v súčasnosti pre prudký nárast cien za energie nie je možné jednoznačne stanoviť, aká je časová návratnosť investícií do vhodných úprav objektov, ale časový horizont sa v tomto smere výrazne skracuje v prospech investícií. Preto je aj celé podujatie vhodné napríklad aj pre bytová družstvá, alebo iných správcov budov, čo ešte váhajú s ich zatepľovaním. Cenné informácie tu však môžu získať aj majitelia rodinných domov, alebo obyvatelia bytov v panelákoch.

Vstupné je zadarmo a v uvedenom termíne je výstava prístupná od 10,00 do 18,00.

sivo   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]