magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Nový prezident U.S.Steel Košice na pracovnom rokovaní u primátora
@ Aktuálne -> Verejná správa      Feb 13 2003 - 17:16 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Na pracovnom rokovaní na magistráte sa dnes stretol primátor Zdenko Trebuľa s novým prezidentom U.S.Steel Košice Christopherom Navettom a viceprezidentom USSK Johnom W. Paviom.

Keďže Ch. Navetta pôsobí v Košiciach už od konca minulého roka, keď nastúpil na post výkonného viceprezidenta, mesto už čiastočne pozná. Po oficiálnom vymenovaní na post prezidenta USSK od 1. marca tohto roku bola dnešná návšteva u primátora prvým stretnutím na úrovni dvoch najvyšších predstaviteľov spoločnosti a mesta.

„Prebrali sme všetky oblasti doterajšej spolupráce za celé obdobie pôsobenia USSK v našom meste,“ povedal po stretnutí primátor Zdenko Trebuľa. „Obidvaja sme skonštatovali, že naše vzájomné vzťahy mali stúpajúcu tendenciu a mimoriadne vysokú úroveň. Pán Navetta potvrdil, že v nich budeme aj pokračovať.“ Spolupráca oceliarskej spoločnosti a mesta sa bude aj naďalej týkať priamej podpory aktivít v sociálnej oblasti, zdravotníctve, kultúre, športe, ale aj v investíciách do dopravných systémov. Aj v budúcnosti by sa USSK mal podieľať na spolufinancovaní rýchlodráhy. V najbližšom čase sa začne s prípravou zmluvy medzi mestom a spoločnosťou.

USSK sa stal organizátorom mnohých podujatí v meste. Nielen spoločenských, kde vystupuje ako hlavný sponzor, ale aj odborných, so zameraním na ďalšie skupiny podnikateľov. „Veľmi oceňujem, že sa stali doslova lídrom, ktorý dáva príklad pre ostatné podnikateľské subjekty. Vytvára tlak na podnikateľov aby sa celá komunita snažila pomáhať mestu. Využíva váhu svojho mena pri hľadaní ďalších investorov pre naše mesto a región. Spoločnosť prostredníctvom svojho Centra ekonomického rozvoja usporiadala už niekoľko medzinárodných stretnutí, kde sme sa mohli prezentovať ako mesto, v ktorom sa oplatí investovať,“ skonštatoval primátor Zdenko Trebuľa. Zároveň povedal, že nového prezidenta spoločnosti požiadal o pomoc pri lobbingu a vytváraní spoločného tlaku v problematike napojenia na európsky diaľničný systém, či už cez urýchlené dobudovanie našej diaľničnej siete, alebo napojenie cez Maďarsko. Pre rozvoj regiónu je to životne dôležitá úloha. Rovnako, ako hľadanie investorov pre letisko, suchozemský prístav i ďalší potenciál mesta.

„Treba zdôrazniť, že s novým prezidentom nezačíname odznova, od úplného začiatku. Pokračujeme v práci, ktorá bola doteraz urobená,“ pripomenul primátor mesta. Svedčí o tom aj fakt, že prvé oficiálne stretnutie najvyšších predstaviteľov mesta a spoločnosti nebolo slávnostné, ale pracovné. Pôvodne plánované rokovanie s viceprezidentom USSK Johnom W. Paviom sa malo venovať problematickému prejazdu popod železničnú trať medzi železiarňami a obcou Haniska. Zlý stav kanalizácie na tomto mieste spôsobuje havarijný stav, kvôli ktorému musela byť odstavená doprava. Obchádzka robí problémy predovšetkým zamestnancom spoločnosti a Dopravnému podniku mesta Košice, ktorý musí zabezpečovať linkovú dopravu po obchádzkovej trase. Prezident USSK Navetta sa takisto zapojil do pracovného rokovania. „V Haniske sú systémové poruchy. Dohodli sme sa na vytvorení tímu, ktorý bude spoločne postupovať pri odstraňovaní havarijného stavu a spoločne budeme pokrývať aj náklady, ktoré pri tom vzniknú,“ dodal primátor.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]