magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Primátor mesta Košice odovzdal Cenu mesta Johnovi H. Goodishovi
@ Aktuálne -> Verejná správa      Mar 03 2003 - 08:39 GMT
Primátor mesta Košice Zdenko Trebuľa odovzdal v sobotu 1. marca 2003 Johnovi Haraldovi Goodishovi Cenu mesta Košice, ktorú na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili košickí poslanci. Mestské zastupiteľstvo udelilo Cenu mesta Košice Johnovi H. Goodishovi za významný podiel na rozvoji regiónu a mesta Košice, prínos zahraničných investícií a podporu v oblasti športu, kultúry, vzdelávania a zdravotníctva
.
Primátor odovzdal cenu v neobvyklom termíne v súvislosti s ukončením pôsobenia pána Goodisha na poste prezidenta USSK. Zároveň mu odovzdal aj kolekciu kníh o meste Košice a jeho Kitty aj spomienkový dar, ktorý je symbolickým poďakovaním za jej významné charitatívne aktivity.

Primátor Zdenko Trebuľa chce pri tejto príležitosti vyzdvihnúť príchod silného zahraničného investora do nášho mesta, na ktorý Košičania pozerali s nádejou, ale aj obavami. „Železiarne sú dieťaťom Košíc a mesto by bez tejto fabriky nemohlo existovať. Prosperita železiarní je preto pre naše mesto nesmierne dôležitá. Niet rodiny, ktorá by nejakým spôsobom nebola na fabrike závislá. Som však veľmi rád, že túto silnú väzbu pochopili aj americkí vlastníci spoločnosti U.S.Steel a vzájomný vzťah doviedli na veľmi vysokú úroveň. Prechodné obdobie vzájomného spoznávania bolo ťažké, ale prinieslo svoje ovocie. Košice majú stále svoju veľkú prosperujúcu firmu, aj keď majetkovo patrí americkej spoločnosti. Jej dušou sú však Košice,“ uviedol sa v pozdravnom liste.

„Vzťah vlastníkov USSK k nášmu mestu nemôžem z pozície primátora hodnotiť inak, ako nadštandardný. Vedenie spoločnosti vychádza mestu a jeho obyvateľom maximálne v ústrety. Či už finančnou, materiálnou pomocou, sponzorovaním rôznych podujatí, výraznou podporou hokejového a hádzanárskeho klubu i ďalších športov, prípravou kultúrnych a športových podujatí pre všetkých obyvateľov mesta. USSK využíva váhu svojho mena aj pri hľadaní ďalších investorov pre naše mesto a región. To považujem za pomoc, ktorá sa nedá zaplatiť žiadnymi peniazmi. Medzinárodné stretnutia, kde sme sa mohli prezentovať ako mesto, v ktorom sa oplatí investovať, môžu priniesť ovocie v pripravovanom priemyselnom parku. Odporúčania USSK priťahujú do Košíc ďalších amerických, ale aj európskych podnikateľov.“ Osobitne poďakoval primátor mesta aj za množstvom charitatívnej pomoci, za ktorou stála pani Kitty Goodishová a vyslovil presvedčenie, že partnerský vzťah medzi Američanmi a Slovákmi pretrvá v Košiciach aj v budúcnosti.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]