magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Oprava ciest po náročnej zime sa v týchto dňoch vďaka počasiu môže rozbehnúť naplno
@ Aktuálne -> Verejná správa      Apr 01 2003 - 09:24 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa) -- Po náročnom období zimnej údržby je pred útvarom Správy komunikácií Košice ďalšia dôležitá etapa práce - oprava komunikácií, ktoré sú v celom meste poznačené veľkými výkyvmi teplôt a silnými mrazmi. Na väčšine komunikácií v meste sú po dlhej zime výtlky.

Havarijný stav začali riešiť pracovníci Správy komunikácií vysprávkami už 16. januára. Vzhľadom na to, že v tomto období nebolo možné pravidelne zabezpečovať vysprávky kvôli silným mrazom, ale aj kvôli håbke výtlkov, Správa komunikácií začala aj so zasypávaním výtlkov štrkom. Takýmto spôsobom sa riešila havarijná situácia hlavne na Šafárikovej, Študentskej, Jahodnej, Kostolianskej, Magnezitárskej, Štúrovej ulici, v Košickej Polianke a Kavečanoch. Išlo o plochu 265 metrov štvorcových vysprávok. Liatym asfaltom sa v januári vyspravovali výtlky na Južnom nábreží, Južnej triede, križovatke Dargovských hrdinov, Ružínskej, Hlinkovej, Prešovskej, Magnezitárskej, Watsonovej, Štúrovej, Palackého, Gorkého, Kuzmányho, Svätoplukovej ulici a Americkej triede - išlo o plochu 313,5 metrov štvorcových.

Vo februári k nim pribudli ulice Štúrova, Trieda SNP, Michalovská, Hlinkova, Kostolianska, Čermeľská, Americká, Watsonova, Gorkého Komenského, Strojárenská, Čs. armády, Kuzmányho, Južná trieda, Slanecká, Trieda L. Svobodu, spolu na ploche 939,5 metrov štvorcových. Do 18. marca sa robili vysprávky výtlkov na Vojenskej, Ondavskej, Triede SNP, Alejovej, Toryskej, Bajzovej, námestí MMM, Svätoplukovej, Masarykovej, Popradskej, Lackovej, Starej spišskej ceste, Vodárenskej a Ipeľskej ulici na ploche 659,5 metrov štvorcových.

Pretože komunikácie boli po zime vo veľmi zlom stave stále sa očakáva vytváranie ďalších výtlkov, takže nie je reálne spracovať harmonogram prác na dlhšie časové obdobie. Správa komunikácií spracúva týždenne harmonogramy podľa dôležitosti a rozsahu prác na komunikáciách, ako aj urgentných nahlásení od orgánov štátnej správy, polície, DPMK a iných. Opravy komunikácií robí spoločnosť ASPRON Košice liatym asfaltom, denne okrem nedele má k dispozícii dve varičky. Správa komunikácií sa dohodla s Cestnými stavbami a.s. Košice a Inžinierskymi stavbami a.s. Košice na spolupráci pri vysprávkach výtlkov obaľovanou drvou.

Cestné stavby po zahájení výroby obaľovanej drvy začnú s pravidelnými dodávkami tohto materiálu. Ako prvé budú obaľovanou drvou vyspravené trasy mestskej hromadnej dopravy. Do 1. mája by mali byť vyspravené všetky hlavné trasy, na ktorých boli zaznamenané havarijné stavy.

Niektoré komunikácie sú však v dezolátnom až havarijnom stave a vyžadovali by si novú povrchovú úpravu, pretože riešenie lokálnymi opravami je neefektívne. Na rozsiahle súvislé opravy viacerých komunikácií však mesto nemá dostatok prostriedkov. V apríli sa začne s plánovanou súvislou opravou Štefánikovej ulice. Apríl je tiež predpokladaným termínom na obnovu vodorovného značenia.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]