magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Druhá pracovná porada k riešeniu nehnuteľnosti na Vodárenskej 8
@ Aktuálne -> Verejná správa      Apr 10 2003 - 15:32 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Na druhej pracovnej porade k riešeniu situácie na Vodárenskej ulici č. 8 sa dnes na Magistráte mesta Košice stretli zástupcovia zainteresovaných subjektov.

Bytový podnik mesta Košice podľa záverov predchádzajúcej porady vyzval obyvateľov Vodárenskej 8, aby vypratali dom. Kontaktoval sa aj so súdmi, na ktorých boli už dávnejšie podané žaloby na neoprávnene bývajúcich a neplatiacich nájomníkov, aby čo najskôr vydali právoplatné rozhodnutia. Na súčinnosť pri riešení neúnosnej situácie boli vyzvaní aj majitelia ďalších dvoch nehnuteľností na Vodárenskej 4 a 6, magistrát ich tiež vyzval, aby rovnako ako mesto požiadali o búracie povolenia. Hoci v prípade železníc (majiteľ Vodárenskej 4) situáciu komplikuje prenájom ďalšiemu subjektu, obidvaja majitelia nehnuteľností prezentovali predstavu, že ak nebudú rekonštruovať, pripoja sa búraniu.

Kľúčový bod celého riešenia je v presťahovaní tých rodín, ktoré majú na Vodárenskej 8 platné nájomné zmluvy s Bytovým podnikom mesta Košice. Jeho zástupcovia predložili zoznam bytov - dvoch na Podjavorinskej ulici a jedného na Hrebendovej ulici v mestskej časti Lunik IX, kde sú pripravené uvoľnené jednoizbové byty. Do nich budú v stredu 16. apríla presťahované tri rodiny s platnými nájomnými zmluvami. O tom, kde budú presťahované ďalšie štyri rodiny, ktoré majú na Vodárenskej 8 trvalý pobyt, bude BPMK informovať na ďalšom pracovnom stretnutí vo štvrtok 17. apríla. V závislosti od zoznamu bytov bude stanovený termín na presťahovanie tejto druhej skupiny obyvateľov.

Zostávajúci obyvatelia Vodárenskej, ktorí nemajú ani nájomné zmluvy ani trvalý pobyt, budú pravdepodobne ubytovaní v zrekonštruovaných unimobunkách, ktoré pripraví BPMK.

O lokalitách, v ktorých by mohli byť umiestnené, sa budú viesť rokovania. Časovo je proces podmienený technickou prípravou tohto variantu.

V prípade objektov na Vodárenskej 4 a 6 sú za riešenie situácie zodpovední ich majitelia.
Mestská polícia bude nepretržite monitorovať situáciu na Vodárenskej, aby sa nestalo, že po vysťahovaní prvých troch rodín na ich miesto prídu ďalší neoprávnení nájomníci. V takom prípade by už mesto využilo právo vlastníka a okamžite ich zo svojich priestorov vysťahovalo bez akýchkoľvek nárokov.
Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]