magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pre vietor nevzlietli všetky balóny a vzducholoď
@ Šport -> Podujatia      May 30 2003 - 11:31 GMT
Aj keď prvý štart balónovej fiesty U. S. Steel Balloon Cup 2003 bo nahlásený na včera, poveternostné podmienky nedovolili balónom vyletieť. Situácia sa zmenila až dnes ráno. Aj keď bol vietor slabší, počasie bolo tak na hraničnej úrovni bezrizikového lietania.

Už ráno pred siedmou hodinou vyštartovali prvé balóny z Námestia osloboditeľov. Z avízovaného počtu 30 balónov však nakoniec predsa len niektoré nevzlietli. Problémy mohli nastať hlavne pri štarte, aj po vzlietnutí niektoré balóny naberali oveľa vyššiu než štandardnú rýchlosť. Nevzlietli ani dve najväčšie atrakcie, ktoré do Košíc priviezla holandská spoločnosť FESTO. Ide o balón „upside-down“, ktorý vyzerá tak, akoby mal balónový kôš na vrchu a teda letel v prevrátenej polohe.

Pred hypermarketom Optima mala o 7,00 štartovať vyše 40 metrov dlhá vzducholoď, ktorá mala krúžiť na historickým centrom mesta. Pilot vzducholode však označil podmienky za nie veľmi vhodné, najmä ak by mala vzducholoď letieť proti smeru vetra.

Ïalší štart je naplánovaný na 18,00. Nezabudnite, že večer medzi 21,30 a 20,00 bude nočné nafukovanie balónov, čo je nevšedný zážitok, pretože 30 balónov bude svietiť ako obrovské lampióny.

Poveternostná prognóza na dnešné popoludnie nie je najlepšia, aj keď sa ešte všetko môže zmeniť v prospech balónistov. Na zajtra je už poveternostná predpoveď priaznivejšia, nezabudnite aj na popoludňajší program venovaný hlavne deťom.

Sl

Pozri tiež linky:

PROGRAM: Medzinárodná balónová fiesta Košice 2003 / U. S. STEEL BALLOON CUP

Priblíženie jednotlivých atrakcií balónovej fiesty

Prvý štart balónov prekazil vietor   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]