magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Karol Seman Ing., CSc.
@ Kto je kto      Apr 09 2002 - 15:23 GMT
riaditeľ ZOO Košice - Kavečany

nar: 06.11.1943 / Budapešť


stručný životopis: Po ukončení Lesníckej fakulty VŠLD vo Zvolene nastúpil do Stavebného závodu štátnych lesov v Revúcej. Neskôr pracoval na Mestskom národnom výbore v Košiciach ako referent pre štátnu starostlivosť o lesy. Potom pôsobil na Vysokej škole veterinárnej v Košiciach, kde vyučoval predmet Tvorba a ochrana životného prostredia. Ïalej pracoval na Mestskej správe pamiatok a ochrany prírody, kde sa spolupodieľal aj na príprave výstavby ZOO Košice. Od roku 1979 bol prvým riaditeľom ZOO až do roku 1987. Neskôr pracoval v rôznych funkciach v Správe Tatranského národného parku. Od roku 1998 opäť pôsobí vo funkcii riaditeľa ZOO Košice - Kavečany.

dôležité informácie: Jeho večný entuziazmus a priebojnosť na ceste za dobudovanie ním vedenej zoologickej záhrady sú mimoriadne pozoruhodné.

obľúbené jedlo: rezance s makom
obľúbený nápoj: mlieko
obľúbený spisovateľ: Josef Vagner
obľúbený film: všetky prírodovedné filmy
obľúbená hudba: klasický jazz á la New Orleans
obľúbený maliar: nemá
obľúbená osobnosť: zoológ a spisovateľ Ing. Josef Vagner, CSc.

slabosť: "Som impulzívny."

životné krédo: "Pracuj tak, aby si sa nemusel hanbiť."

najväčší zážitok: narodenie prvej dcéry

poznávacie znamenie: V 55 rokoch začal navštevovať hodiny angličtiny s tým, že školu ukončí presne, keď pôjde do dôchodku.

kontakt: [email protected]   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]