magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Michal Kravčík Ing., CSc.,
@ Kto je kto      Apr 09 2002 - 15:23 GMT
líder mvo ¼udia a voda

nar: 03.02.1956 / Ujezdec - Ukrajina


stručný životopis: Po ukončení Slovenskej technickej univerzity v Bratislave - Stavebná fakulta, odbor vodné hospodárstvo - nastúpil v roku 1980 pracovať do Inžinierskych stavieb v Košiciach. Od roku 1981 pracoval v Ústave hydrológie a hydrauliky Slovenskej akadémie vied. V roku 1986 nastúpil pracovať do Ústavu krajinnej ekológie Slovenskej akadémie vied. O tri roky neskôr začal pracovať vo Vodohospodárskom projektovom ústave. Od roku 1991 pracuje pre mimovládny sektor - mvo ¼udia a voda, ktorej je zakladateľom.


dôležité informácie: Michal Kravčík sa v rámci aktivít mvo ¼udia a voda zaslúžil o zastavenie sporného vodného projektu - priehrady na Tichom potoku. Je koordinátorom projektu Voda pre 3. tisícročie, ktorý ponúka riešenia pre dostatočné záasobovanie a využívanie vodných zdrojov v súlade s potrebami ochrany prírody i zabezpečením požiadaviek hospodárstva Slovenska.

V rámci týchto i ďalších aktivít bol v toku 1999 odmenený Goldmanovou enviromentálnou cenou (www.goldmanprize. org), ktorá sa pokladá za synonynum pre Nobelovu cenu v životnom prostredí. Zároveň i v rámci dalších podporných programov získal pre mvo ¼udia a voda viaceré významné ocenenia, ku ktorým mu osobne blahoželali takí politici ako Bill Clinton, Tony Blair a ďalší.

V súčasnosti pracuje v rámci projektu Dedina 3. tisícročia i na rozvojových projektoch občianskej demokracie v znevýhodnených oblastiach Slovenska.



obľúbené jedlo: spišské pirohy
obľúbený nápoj: slivovica
obľúbený spisovateľ: William Faulkner
obľúbený film: Sedem rokov v Tibete
obľúbená hudba: Straussové valčíky
obľúbený maliar: impresionisti
obľúbená osobnosť: Mahátma Gándhí

slabosť: chaos na pracovnom stole

životné krédo: "Zastavme vysušovanie kontinentov modrej planéty."

najväčší zážitok: účasť na demonštrácii v Prahe 20. 11. 1989

poznávacie znamenie: workholik

kontakt: tel:095/6428 184
e-mail: [email protected]   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]