magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Tip na víkend: Moldavské kúpalisko
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Jul 21 2003 - 12:22 GMT
V čase letných horúčav to ľudí zvyčajne ťahá k vode. Výdavky spojené s rodinnou návštevou kúpalísk z roka na rok stúpajú. Pri bazénoch sa pritom často tlačí hlava na hlave a niet si poriadne kam ľahnúť. Podľa vlastných skúseností to však neplatí pri návšteve kúpaliska v Moldave, ktoré je od Košíc vzdialené len 28 km.

Prvá vec, ktorá ma milo prekvapila, je skutočnosť, že parkujete priamo v areáli kúpaliska, teda s výhľadom na auto priamo z deky. Parkovný poplatok je pritom len 10 Sk na celý deň, za čo by ste v sobotu dopoludnia pred niektorými košickými parkoviskami neparkovali ani hodinu.

Zaujímavá bola aj veľmi nízka návštevnosť. Ešte o 11,30 bolo na kúpalisku len sedem plavcov, z toho dve deti. Bola pritom sobota. Dva bazény – detský a plavecký s dåžkou 50 metrov – boli skoro prázdne. Pri odchode okolo 13,30 nebolo na kúpalisku viac ako 50 ľudí. Otvorené je v čase sezóny od 10,00 do 18,00.

Vstupné je 40 Sk za dospelého, 10 Sk za dieťa do 6 rokov a 20 Ak za dieťa vo veku od 6 do 15 rokov.

Rozložiť sa je tu možné na lúke, prípadne pod prístreškami s lehátkami. Je však pravda, že by sa tu zišlo viac stromov, alebo niečoho iného, čo by v čase letných horúčav poskytovalo viac tieňa. Ten poskytoval prístrešok pri bufete, kde boli ceny porovnateľné s cenami v bežných potravinách.

Pokiaľ ide o niektoré doplnkové služby, areál kúpaliska je vybavený minigolfom a volejbalovým pieskovým ihriskom. Keď sme sa vybrali na minigolf, musel som sa dva razy pýtať, aby som si bol istý, že som počul cenu dobre. Platí sa za paličku a loptičku 10 Sk na hodinu. Neplatí sa teda za osobu a ak jednej skupine stačí jedna golfová palica s jednou loptičkou, môžu za 10 Sk hrať všetci spolu.

Podobne je to aj s volejbalovým ihriskom. Hodina prenajatia ihriska so zapožičaním lopty stojí 10 Sk. Pri mojej poznámke, že je to lacné, predavačka lístkov poznamenala, že Moldavčania sa sťažujú, že je to drahé.

Kúpalisko má tieto ceny aj z toho dôvodu, že nie je súkromné, ale patrí mestu. To vysvetľuje dosť. Napríklad aj to, že podľa môjho názoru sa oplatí ísť autom do Moldavy a i tak človek ušetrí. Naviac sa vyhne hromadnej kúpaliskovej histérii. A ak poobede zvýši čas, je možné prezrieť si aj miestnu gotickú katedrálu, ktorá za návštevu určite stojí.

Slavomír Szabó   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]